• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Petrobras skandalı kapsamında eski devlet başkanı gözaltına alındı

Petrobras skandalı kapsamında eski devlet başkanı gözaltına alındı
Brezilya'da polis Petrobras skandalının soruşturması kapsamında eski devlet başkanı Lula da Silva'nın evine baskın düzenledi. Operasyonda Lula ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Brezilya'da güvenlik güçleri eski Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva'nın evine baskın düzenledi. Gözaltına alınan Lula'nın evindeki aramanın Brezilya tarihinin en büyük yolsuzluk olaylarından birisi olan Petrobras soruşturması kapsamında yapıldığı bildirildi. 2011 yılında görevi Rouseff'e bırakan Lula yolsuzluk iddialarını kabul etmedi. 

BBC'nin haberine göre Brezilya polisi Petrobras soruşturması kapsamında çıkarılan 33 arama ve 11 tutuklama emri üzerine harekete geçti.  Operasyona 200 federal polis katılırken Rio de Janeiro, Sao Paulo ve Bahia'daki adreslere baskın düzenledi. 

Güvenlik güçlerinin eski Devlet Başkanı Lula'nın Sao Paulo yakınlarındaki Sao Bernardo'daki evine sabahın erken saatlerinde baskın düzenlediği belirtildi. 

Brezilyalı emniyet güçleri Lula'yı, devlete bağlı petrol şirketi Petroleo Brasileiro SA (Petrobras) ile ilgili yolsuzluk soruşturması kapsamında ifadesi alınmak üzere gözaltına aldı. 

Brezilya medyası polisin operasyon çerçevesinde eski başkanın Sao Paulo'daki enstitüsünün genel merkezi ve oğullarından Fabio Luis'in evine de  baskın düzenleyip arama yaptığını yazdı. 

"Oto Yıkama Operasyonu" olarak bilinen  soruşturmada bir süredir Petrobras ile ilgili yolsuzluk ve kara para aklama iddiaları araştırılıyordu.

İki dönem Brezilya Devlet Başkalığı görevini yürüten Lula, koltuğu halefi Dilma Rousseff'e bırakmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim