• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Petrol aramak için ortak çalışma grubu

Petrol aramak için ortak çalışma grubu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki ay dünyanın en gelişmiş arama platformlarından birinin bölgeye getirileceğini bildirdi.

TÜRKİYE VE UKRAYNA, KARADENİZ'DE PETROL ARAMAK İÇİN ORTAK ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki ay dünyanın en gelişmiş arama platformlarından birinin bölgeye getirileceğini bildirdi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Ukrayna Milli Petrol ve Gaz Şirketi Naftogaz arasında Karadeniz'de petrol arama ve üretimi yapılması konusunda kurulan çalışma grubunun üçüncü toplantı tutanakları imzalandı. Tutanaklara, TPAO adına Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman ile Naftogaz adına Genel Müdür Yardımcısı Vadym Chupron imza koydu. Burada konuşan Bakan Yıldız, Ukrayna'nın madenler ve nükleer santral konusunda ciddi birimleri bulunduğunu belirterek, ''Aynı zamanda Karadeniz'de bizim şu ana kadar yaptığımız işbirlikleri gibi Ukrayna ile beraber de arama faaliyetleri üzerinde bir işbirliği öngörüldü'' diye konuştu.

Karadeniz'de petrol arama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Taner Yıldız, Exxon Mobil ile yapılan anlaşma çerçevesinde Güney Kore'de inşa edilen dünyanın en gelişmiş arama platformunun yola çıktığını söyledi. Bakan Yıldız, ''Platform yaklaşık 6-7 mil hızla geliyor. Karadeniz'de öngördüğümüz çalışmaları yapacak. Nisan ayında bu çalışmalara başlamış olacak. Biz ısrarla hatta inatla aramalarımıza devam edeceğiz'' dedi.

TÜRK YATIRIMCILARINI KÖMÜR ÖZELLEŞTİRMELERİNE DAVET

Ukrayna Enerji ve Yakıt Bakan Yardımcısı İhor Kyriushyn de Türkiye ile yaptıkları çalışmalar sonucunda özellikle kömür alanında işbirliği konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini söyledi. Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri çerçevesinde Türkiye'de çalışan tüm uluslararası şirketlerin Ukrayna bölümünde de çalıştığını anlatan Kyriushyn, ortakları arasında TPAO'yu da görmek istediklerini bildirdi. Kyriushyn, ''Bizim hatta şu anda bile tespit ettiğimiz bazı bloklar var, buralarda Türkiye ile ortak çalışmak isteriz'' diye konuştu.

Ukrayna'da bu yıl kömür madenlerinin özelleştirilmesinin başlanacağını anlatan Kyriushyn, Türk yatırımcılarını da bu özelleştirmelere devam etti. Nükleer santral konusunda Türkiye ile bilgi, tecrübe ve uzman eğitimi konusunda işbirliği yaptıklarını hatırlatan Bakan Yardımcısı, Türkiye'de yapılacak reaktör konusunda Ukrayna'nın büyük tecrübeleri bulunduğunu, bunu da Türkiye ile paylaşabileceklerini bildirdi. Ukrayna'nın güney bölgesinde 10 milyar metreküplük bir LNG terminali inşa edileceğini kaydeden İhor Kyriushyn, 1,5 milyar dolarlık bu projede de Türk yatırımcıları görmek istediklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim