• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Petrol fiyatı Fed kararı öncesi 31 doların üzerinde

Petrol fiyatı Fed kararı öncesi 31 doların üzerinde
Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası toplantısından çıkacak kararlar öncesinde 31 doların üzerinde dengelendi.

Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısından çıkacak kararlar öncesinde 31 doların üzerinde dengelendi.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan’a ait petrol şirketi Aramco’nun petrol yatırımlarını azaltmayacağını açıklamasının ardından arz fazlalığına ilişkin endişelerle yeniden 30 doların altına inmiş ve 29,25 dolara kadar gerilemişti. Bu seviyelerden gelen tepki alımlarıyla dün akşam saatlerinde 32,69 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, ABD'de açıklanan ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde artmasıyla yeniden düşüşe geçti ve günü 30,90 dolardan tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise akşam saatlerinde açıklanacak Fed Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) kararları öncesinde 31-32 dolar dar bandında seyrederken, şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 0,7'lik artışla 31,14 dolardan işlem görüyor.

Analistler, petrol piyasasında volatilitenin (oynaklığın) arttığını ve arza ilişkin gelişmelerin fiyatlar açısından ana belirleyici olmayı sürdürdüğünü belirterek, bu akşam Fed toplantısından çıkacak ileriye dönük mesajların takip edileceğini kaydediyor.

Brent petrolün varil fiyatı için teknik açıdan 29 doların kritik destek konumunda bulunduğunu, bu seviyenin altında kalıcılık sağlanması durumunda düşüş kanalına girileceğini belirterek, olası yükselişlerde ise 33,5 doların direnç olarak takip edileceğini dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün en düşük 29,26 dolar ve en yüksek 32,41 doları gördükten sonra günü 30,48 dolardan kapattı. Bugün ise sınırlı hareketlerin gözlendiği WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 30,60 dolar seviyelerinde dengelendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim