• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Petrol Ofisi Aliağa iskelesini büyütüyor

Petrol Ofisi Aliağa iskelesini büyütüyor
OMV Petrol Ofisi Aliağa Terminal Müdürlüğü, deniz yolu ile ithalat ve ihracatını arttırmak amacı ile yeni iskele inşa edecek.
Petrol Ofisi Aliağa iskelesini büyütüyor
 
OMV Petrol Ofisi Aliağa Terminal Müdürlüğü, deniz yolu ile ithalat ve ihracatını arttırmak amacı ile yeni iskele inşa edecek.Mevcut iskelenin uç kısmına inşa edilecek olan 309 metrelik iskelenin inşası sonrası aynı anda 3 gemi yükleme boşaltma yapılabilinecek.
 
Aliağa kıyılarına deniz ulaşımı için yatırımlar yapılmaya devam ediliyor. Nemrut Körfezi’ne bir yandan iskele yapımı için projeler bir bir hayata geçme aşamasına gelirken, diğer yandan mevcut iskeleler de yaptıkları yatırımlarla kapasitelerini büyütüyorlar.
 
Ege Gübre, Akdeniz Kimya’nın ardından OMV Petrol Ofisi A.Ş. Aliağa Tesisleri de deniz ticaretini geliştirmek amacıyla iskele kapasitesini büyütüyor.
 
Mevcut iskelenin devamına inşa edilmek istenilen 309 metre uzunluğundaki iskelenin Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince; yatırım hakkında halkı bilgilendirmek, projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere “Halkın Katılımı Toplantısı” Aliağa Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapıldı.
 
Dolfen Mühendislik Danışmanlık firması tarafından hazırlanan ÇED raporu “Mevcut Akaryakıt İskelesinin 35 bin DWT’lik Akaryakıt ve 20 bin metreküplük LPG Gemilerinin Yanaşmasına göre Tadilatı Projesi” başlığı ile katılanlara sunuldu.
 
Toplantıya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü yetkilileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer yetkilerin yarı sıra vatandaşlar katıldı.
 
Toplantıda Dolfen Mühendislik Danışmanlık firmasından Çevre Yüksek Mühendisi Selcan Belma Batuk ile İnşaat Yüksek Mühendisi Saygın Kemal Derebay, slayt gösterileri eşliğinde yapılacak iskele ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdiler.
 
ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından iskelenin inşasına en kısa sürede başlanacağı ifade edilen yatırımın tamamlanması ile mevcut akaryakıt iskelesinin 35 bin DWT’lik akaryakıt ve 20 bin metreküplük LPG gemilerinin yanaşmasına göre yapılacağı belirtildi.
 
309 metre uzunluğundaki iskelenin yapımı sırasında hiç bir dolgu veya hafriyatın yapılmayacağını, tamamen denize çakılacak olan kazıkların üzerine inşa edileceği belirtilen sunumda, iskelenin öncelikle OMV Petrol Ofisi A.Ş.ye hizmet vereceğini belirterek, tesisin inşaatı sırasında 50, işletmeye alındığında ise 90 kişinin çalışacağı ifade edildi.
 
Aynı anda 3 geminin yanaşabileceği belirtilen sunumda; iskelenin kapasitesinin 35 bin DWT'lik akaryakıt ve 20 bin metreküplük LPG tankerinin yanaşabileceği şekilde inşa edileceği ifade edildi.
 
Kaynak: Aliağa Ekspres - Şahap AVCI
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim