• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Petrol Ofisi satışa çıkarıldı

Petrol Ofisi satışa çıkarıldı
Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, Türkiye'de sahip olduğu OMV Petrol Ofisi'nin hisselerinin tamamının satılması için süreci başlattığını açıkladı

Petrol arama ve üretim ile entegre rafineri aktivitelerine odaklanma stratejisi izleyen OMV'den yeni bir adım geldi. OMV yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'deki bağlı ortaklığı OMV Petrol Ofisi A.Ş.'nin hisselernin yüzde 100'ünün satılması için sürece başlattığını duyurdu. Açıklamada, "OMV hali hazırda potansiyel satışın desteklenmesi ve öngörülen sürecin yapılandırılması için danışmanlar seçiyor.
 
Potansiyel bir satış, OMV'nin zorlu piyasa ortamında entegre portföyünün optimizasyonunun amaçlıyor" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, OMV Petrol Ofisi'nin Türkiye'nin akaryakıt dağıtım sektöründe önde gelen bir oyuncu olduğu belirtildi. Şirket'in Türkiye'de 1785 akaryakıt istzasyonu ile en büyük perakende satış ağına sahip olduğu ifade edilen açıklamada, ticari ve endüstriyel müşterilere akaryakıt tedariği alanında da önce olduğu vurgulandı.
 
1941 YILINDA KURULDU
 
Kamu ve özel sektör kuruluşları ile nihai tüketicilerin gereksinimi için petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin çeşitli yerlerinde stoklar oluşturup pazarlamasını yapmak amacıyla 1941 yılında kuruldu. 2000 yılında özelleştirilen Petrol Ofisi Doğan Grubu satın aldı. 
 
2010 yılına gelindiğinde ise Avustruya merkezli enerji şirketi OMV, Doğan Grubu’nun elinde bulunan hisselerin tamamını satın almış ve Petrol Ofisi'nin yeni sahibi olmuştu.
 
2000 İSTASYONU VAR
 
2014 yılında 33 milyar TL satış geliri elde eden OMV Petrol Ofisi, şu anda Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumunda olup, bünyesinde yaklaşık 2.000 akaryakıt istasyonu bulunuyor. Akaryakıt istasyonları dışında Petrol Ofisi, 1 madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesine de sahip. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim