• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Petrol parasının kalanı birkaç gün içinde ödenecek

Petrol parasının kalanı birkaç gün içinde ödenecek
Kuzey Irak petrolünün parası yaklaşık 1 aydır Halkbank’ın hesabına yatıyor. Biriken para ise birkaç gün sonra Kürt heyetine teslim edilecek.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Maliye Bakanı Rebaz Muhammed ve Enerji Bakanı Aşti Hawrami, yaklaşık 1 aydan bu yana Türkiye üzerinden satılan ve parası Halkbank’ta biriken petrolün parasını almak için Türkiye’ye geldi.

Türkiye üzerinden şimdiye kadar 97 milyon dolarlık petrol satışı yapılırken, söz konusu para Halkbank’ın kasasında hazır bekliyor. Satışı gerçekleşen diğer 4 tanker petrolün parasının gelmesi halinde ise bankada biriken paranın 500 milyon dolara yaklaşması bekleniyor.

Barzani: “Şartlar değişti”

Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, iş birliğiyle ilgili Türkiye ziyareti sırasında önemli imzalar atmıştı. Bu kapsamda Bölgesel Kürt Yönetimi’nin parayı almak için, Türkiye’ye gelen 3 yetkilisinin imzası gerekiyor. Bakanların, satılan petrolün parasının yüzde 17’sini mi yoksa Irak Merkezi Yönetimi’nin payına düşen parayı da mı alacakları henüz netleşmedi. Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (İKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ‘Irak’ta şartların değiştiiği’ gerçeğini herkesin kabul etmesi gerektiğini belirterek, “Irak’ta yaşanan son olaylar, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Problemlerin temel ekseni değişmiştir. Erbil-Bağdat ilişkileri de yeni bir gözle değerlendirilmelidir” dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim