• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Peugeot 2008, yaz sonunda Türkiye'de

Peugeot 2008, yaz sonunda Türkiye'de
Peugeot, B sınıfı SUV modeli 2008’i Fransa’da tanıttı. Yaz sonunda Türkiye pazarında satışa sunulacak olan yeni model, 208 ile başlayan ürün atağı içinde yer alıyor.

 

Peugeot, B sınıfı SUV modeli 2008’i Fransa’da tanıttı. Yaz sonunda Türkiye pazarında satışa sunulacak olan yeni model, 208 ile başlayan ürün atağı içinde yer alıyor. Yerden yüksek tasarımı ve markaya özel Grip Control isimli çekiş sistemiyle dikkat çeken araçta 2 benzinli, 1 de dizel motor kullanılıyor. 1.2 litrelik 3 silindirli benzinli 82 beygir gücünde. 1.6 litrelik benzinli 120, dizelse 92 beygir güç üretiyor. 1.6 litrelik benzinli motor otomatik vitese sahip.
 
Lansmanı izleyen aylarda, motor seçenekleri arasına markanın yepyeni 3 silindirli turbo beslemeli benzinli üniteleri eklenecek. 1.2 litrelik e-THP motorlar, 110 ve 130 beygir güç üretecek
 
Dizel-otomatik Outback geldi
 
Japon otomotiv üreticisi Subaru, makyajladığı Outback'i Türkiye'de satışa sundu. Araçta görev yapan yeni 2.0 litrelik dizel boxer motor, 6 ileri otomatik şanzıman Lineartronic'le birlikte kombine ediliyor. Aracın fiyatı 129 bin 949 lira.
 
GT 6'nun teknik partneri oldu
 
Yokohama, ünlü otomobil yarış oyunu "Gran Turismo"nun (GT) son versiyonunun teknik partneri oldu. Gelmiş geçmiş en iyi yarış oyunları serilerinden biri olarak kabul edilen oyunun 6'ncı versiyonunda, lastik modellemesi ve hesaplaması da bulunuyor.
 
 
Amiral Gemisini yeniledi
 
Skoda model yelpazesinin "amiral gemisi" olan ve 2001 yılından bu yana üretilen Superb, yeni nesliyle Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Çek üreticinin orta üst sınıf temsilcisi, temmuz ayının son haftasında satışa sunulacak.
 
 
Araç, tamamen yeni bir ön ve arka tasarımın yanı sıra yenilenen iç mekanıyla dikkat çekiyor. Aracın ön bölümü, A sütununa kadar yeniden tasarlandı. Radyatör ızgarası, logo, ön farlar ve sis lambaları, tampon, ön çamurluk ve motor kaputu tamamen yeni. Arka bölümse, C şeklindeki LED stop lambaları sayesinde artık daha dikkat çekici hale gelmiş.  
peugeott.jpg
 
Yeni tasarımıyla daha çekici hale getirilen araç, yüzde 19'a varan oranlarda daha düşük yakıt tüketimi sunmasıyla öne çıkıyor. Yeni Superb'in yıl sonuna kadar 2 bin 500 adetlik satışa ulaşması ve segmentinden yüzde 5 pay alması bekleniyor. Önceki nesliyle de iç hacim ve bagajda iddialı olar Superb, yeni jenerasyonla birlikte bir adım daha ileriye gidiyor. Sedan versiyonun bagaj kapasitesi 565 litre, Combi'ninki de 603 litreye ulaşıyor. 
 
Türkiye'ye özel dizel-otomatik
 
Yeni Superb'de 4 benzinli ve 3 de dizel motor seçeneği yer alıyor. Benzinli motor seçenekleri 125 beygirlik 1.4 TSI ile başlayıp, en güçlü seçenek olan 260 beygirlk 3.6 litre FSI'a kadar uzanıyor. 6 veya 7 ileri DSG şanzıman seçenekleri bulunurken, 4x4 alternatifi de bulunuyor. 1.6 litrelik dizelse araçta 105 beygir güç üreten versiyonuyla kullanılıyor. Türkiye pazarına özel olarak DSG şanzımanla getirilecek dizel motorun ortalama tüketimi sadece 4.6 litre
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim