• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Peugeot'un 508'i piyasaya çıkaracak

Peugeot'un 508'i piyasaya çıkaracak
Türkiye'de otomobil pazarı başdöndürücü bir ivme ile büyüyor. Son dönemde piyasada iyi satış performansı gösteren markalardan birisi de Peugeot.

PEUGEOT'NUN EN BÜYÜK KOZU

Türkiye'de otomobil pazarı başdöndürücü bir ivme ile büyüyor. Son dönemde piyasada iyi satış performansı gösteren markalardan birisi de Peugeot.

Hedeflerinin üzerine çıkan Peugeot, şimdi de çok güvendiği yeni modeli 508'i piyasaya hazırlıyor. Araç Fransa dışına ilk kez Ekim sonunda yapılacak İstanbul Auto Show ile çıkacak.

Peugeot Türkiye'nin Fransız Genel Müdürü Jean Pierre Vieux ile konuşurken, genel pazarda önemli bir noktaya dikkat çekiyor: "Bu kadar yüksek bir artışı sağlayan başka bir ülke yok."

Vieux'un tahmini, toplam pazarın 700 bine ulaşacağı yönünde. Bu da yüzde 27'lik bir artışa işaret ediyor.

Gerçekten kimsenin tahmin edemediği kadar büyük bir rakam...

Vieux, kendi satışlarının ise toplam pazardaki oranın üzerine çıkacağını iddia ediyor. Hedef, yüzde 30 civarı bir artış ile yıl sonunda 42 bine ulaşmak ve yüzde 6 pazar payı elde etmek.

KENDİLERİ BİLE ŞAŞIRDI

Yeni piyasaya çıkardıkları araçların çok ilgi gördüğüne işaret ederken, özellikle 5008'e ayrı bir paragraf açıyor: "5008 kendi segmentinin yüzde 40'ını aldı. İyi satmasını bekliyorduk ama açıkçası bu kadar büyük bir başarı elde edeceğimizi düşünmemiştik."

Peki neden bu kadar ilgi gördü?

"Türk ailesine çok uygun bir araç. 7 koltuklu, yüksek bir kullanım sağlıyor. Bir de biz video paketi hediye ederek çok iyi bir pazarlama yaptık. Segment yaratan bir ürün değil ama kategorisine çok önemli özellikler getirdi."

Peugeot'un Türkiye'ye son getirdiği araç ise RCZ. Vieux, bunda da beklentilerin üzerine çıktıklarını ve 1 ayda 80 tane sattıklarını söylüyor.

Yılsonu için koydukları 300 adetlik hedefi geçecekler gibi gözüküyor. Spor araba segmenti için iyi rakam...

EN ÖNEMLİ KOZU 508

Peugeot ailesinin önümüzdeki dönemdeki en büyük kozu ise 508. Araç ilk kez Paris'teki fuarda gösterilmişti. Ekim ay sonunda İstanbul'da yapılacak Auto Show'da ise ilk kez Fransa dışına çıkacak. Peugeot bu nedenle fuarı çok önemsiyor.

Jean Pierre Vieux, 508'i 407 ve 607'nin yerine konumlandıracaklarını söylüyor. Araca çok güveniyor. Satış konusunda büyük başarı gösteren 407'yi de geçeceklerini ve önemli satış rakamlarına ulaşacaklarını anlatıyor:

"407 ve 607'nin ortasına konumlandıracağız. Fuarda bunu neden söylediğimi anlayacaksınız zaten. İçi çok kaliteli ve özellikle arka taraftaki oturma bölümüne çok çalıştık. Mesela çok sık görülmeyen 4 bölmeli ısıtma-soğutma sistemi kullandık. Arkadaki iki yolcu bile ayrı ayrı ısınabilecek. Şöförlü kullanacaklara da kendisi kullanacaklara da hitap ediyor."

Vieux'a, fiyatın ne olacağını soruyoruz, ama cevabı biraz erteliyor. Aracın fiyatı büyük ihtimalle fuar sırasında belli olacak. Türkiye'ye geliş tarihi ise belli. Fransa'da şubatta, Türkiye'de nisan ayında satışta olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim