• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

PIA'da özelleştirme krizi sona erdi

PIA'da özelleştirme krizi sona erdi
Pakistan Havayolları (PIA) çalışanlarınca başlatılan ve sekiz gün süren özelleştirme karşıtı grevin sonlandırıldığı bildirildi.

Pakistan Havayolları (PIA) çalışanlarınca başlatılan ve sekiz gün süren özelleştirme karşıtı grevin sonlandırıldığı bildirildi.

PIA sözcülüğünden yapılan açıklamada, "yerel ve uluslararası uçuşların normal seyrinde yeniden başladığı" ifade edildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in aldığı "havayolu şirketi çalışanlarının greve gitmesinin 6 ay süresince yasaklanması" kararına rağmen, şirket çalışanları özelleştirmeye karşı grev başlatmıştı. Grev nedeniyle Pakistan'ın başta Karaçi, İslamabad, Lahor ve Peşaver Uluslararası Havalimanları olmak üzere, uçuşlarda aksamalar yaşanmıştı.

Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde, PIA çalışanları, şirketin özelleştirilmesini protesto etmek üzere Cinnah Uluslararası Havalimanı'nda yürüyüş düzenlemişti. Polis ile göstericiler arasında yaşanan arbedede 2 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti.

Göstericilere müdahale eden polisin tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanması bazı kesimlerin tepkisine yol açmıştı. Ancak emniyet kaynakları, hayatını kaybedenlere polis tarafından ateş açılmadığını, konunun araştırıldığını belirtmişti.

Söz konusu olayların ardından ise PIA Genel Müdürü Nasser Jaffer katıldığı bir televizyon programında görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Pakistan Başbakanı Şerif, bazı PIA çalışanlarının başlattığı greve katılanların bir yıla kadar hapis ile cezalandırılabileceği uyarısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim