• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Pilatus jetleri Türkiye’de

Pilatus jetleri Türkiye’de
Acil bir hastanın bulunduğu konumdan çevredeki en yakın hastaneye en kısa sürede ulaştırılması oldukça önemli.

Sağlık sektöründe hastanın hızlı bir şekilde nakledilmesinde ise hava ambulansları yaygın olarak kullanılıyor. AMAC Aerospace Türkey’in yakın zamanda satış ve bakım haklarını üstlendiği Pilatus PC-12NG özel jetleri yaklaşık 35 dakikada hızlı konfigürasyon değişikliği yapılarak  hava ambulansı hizmeti verebiliyor.   

VIP uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Turkey’in, satış ve bakım haklarını elinde bulundurduğu Pilatus uçakları, gerçekleştirilen hızlı konfigürasyon değişimi ile yaklaşık 35 dakikada hava ambulansına dönüştürülüyor. Toprak ve çim zemine inebilme özelliğiyle avantaj sağlayan Pilatus uçakları, yüksek hızda uçuş yaparak gideceği mesafeye en kısa sürede ulaşıyor. İçerisine standart konfigürasyonda 2 sedye kiti yerleştirilebilen Pilatus uçakları ambulans uçağı olarak hizmet verirken 2 hastanın yanı sıra 2 sağlık personelini de taşıma kapasitesine sahip. İstenirse kabin içine üç sedye kiti de koymak mümkün.

Hasta sağlığı ve konforu için basınçlı kabin  

Amac Aerospace Turkey, Pilatus uçaklarına uygulanan ambulans hızlı konfigürasyon değişimini firmaların ihtiyaçlarına göre gerçekleştiriyor. Acil bir durumda uçağını ambulansa çevirmek isteyenler için hızlı değişim sistemiyle koltuklar sökülerek sedye ve medikal kitler yerleştiriliyor. Bu sistem ile kişiler ihtiyaç durumunda yaklaşık 35 dakika içerisinde uçağın koltuklarını çıkararak ambulans hizmeti verebilecek konuma getiriyor Pilatus uçağını sürekli ambulans olarak kullanmak isteyenler için ise kabiniçi  kalıcı olarak modifiye ediliyor. Sedye ve medikal kitler, tıbbi elektrik, oksijen ve vakum sistemleri de uçakta sürekli kalacak ve acil durumlarda kullanılacak şekilde yerleştiriliyor.

Uzun menzilli uçuş özelliğiyle hastaların daha uzak bölgelere ulaştırılmasını sağlayan Pilatus uçaklarının geniş kabinleri bulunuyor ve Standard konfigürasyonda 2 sedye kiti uçak içerisine yerleştirilebiliyor.  Operasyon maliyeti düşük olan Pilatus uçaklarında hastanın sağlığı ve rahatı için kabin basınçlama sistemi bulunuyor. Pilatus uçaklarında hastanın daha rahat koşullarda seyahat etmesi için de oksijen sistemi de entegre edilebiliyor. 

Gece uçuş yapabiliyor

Hava ambulanslarında bir hastanın bulunduğu konumdan tedavi olacağı hastaneye hızlı ve güvenli bir şekilde taşınması oldukça önemli. Uzun menzilli, yüksek hızda seyahat yapılabilen Pilatus uçakları, ambulans modifikasyonuyla bir hastanın ulaştırılmasında helikoptere göre daha hızlı ve uzun menzilli hizmet veriyor. Pilatus uçakları gece uçuş yapabilme özelliğiyle de helikopter hava ambulanslarından ayrılıyor.

Avustralya ve Amerika’da yaygın olarak kullanılıyor 

Güvenilir yapısı ile ambulans hizmeti için uygun olan Pilatus uçaklarının içerisine iki adet sedye kiti yerleştirilebiliyor ve iki hastanın yanı sıra iki sağlık personeli de taşınabiliyor. Amerika ve Avustralya başta olmak üzere ambulans olarak yaygın şekilde tercih edilen Pilatus uçaklarının geniş kargo kapısı da ambulansa dönüştürülme ve operasyonunda büyük önem taşıyor. 

AMAC Aerospace Turkey Operasyon Direktörü Atilla Güney Pilatus PC-12 uçaklarının hava ambulansı olarak kullanılabilirliliği konusunda şunları söylüyor:“Yetkili bakım ve satış merkezi olduğumuz ve VIP, hava taksi, kargo, kombi, arama/gözetleme, görüntüleme/haritalama gibi farklı misyonlara hitap edebilen PC-12 uçaklarının en önemli operasyon alanlarından biri hava ambulans olarak kullanılabilmesidir. 

PC-12, hasta sağlığı ve konforu için sahip olduğu basınçlı kabin özelliğiyle ve çevresel kötü hava koşullarından seyir sırasında sakınabilmesini sağlayan elektronik altyapısıyla, gece uçuş yapabilme kabiliyetiyle, üç sedye alabilen geniş kabini, yükleme ve boşaltmayı kolaylaştıran ek kargo kapısı, yüksek seyir sürati, uzun menzili, düşük operasyon maliyeti, çim ve toprak pistlere de inebilme özelliği ile hava ambulans hizmetleri için ideal uçaktır.

Hızlı konfigürasyon değişim sistemi sayesinde yaklaşık 30-35 dakika da PC-12 uçağını VIP, hava taksi veya kargo konfigürasyonundan hava ambulans konfigürasyonuna dönüştürmek mümkün. Böylece operatörler PC-12 uçaklarını farklı misyonlar için kullanabilirler.  

Uçağa takılan sedye kitleri, hasta için oksijen, vakum, basınçlı hava, inverter, AC/DC çıkışları içeren entegre kitlerdir.İstenirse PC-12 uçağını sadece hava ambulans olarak kullanılacak şekilde kalıcı olarak modifiye etmekte olası. Kalıcı hava ambulans modifikasyonu ile uçakla entegre elektrik sistemi, ek oksijen ve tıbbi vakum sistemleri takılıyor, ilaveten sızdırmaz taban panelleri ile kolay temizlenebilir yan ve tavan kabin kaplamaları monte ediliyor. AMAC Aerospace Turkey olarak müşterilerimizin PC-12 uçaklarını gerek hızlı kabin konfigürasyonu değişimi gerekse kalıcı modifikasyon ile hava ambulans hizmetine uygun hale getirebiliyoruz.”

PC-12NG’nin temel performans parametreleri:
Kalkış Mesafesi            : 808 m
İniş Mesafesi                : 558 m
Maksimum Tırmanma Hızı        : 585 m/dk
Maksimum Seyir Hızı            : 519 km/sa.
Maksimum Menzil    : 2915 km 
Maksimum Uçuş Yüksekliği        : 9144 m

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim