• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Pilot istifaları 1,5 yıl sonra geçerli olacak

Pilot istifaları 1,5 yıl sonra geçerli olacak
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, pilotların istifalarının hemen yürürlüğe girmeyeceğini, yeni yasa kapsamında 1.5 yıllık mecburi hizmet sürelerini tamamladıktan sonra istifaların geçerli olacağını söyledi.

Yılmaz, pilotların istifası ile hava kuvvetlerinin etkilenmeyeceğini belirtirken de, "Hava kuvvetlerimiz tarihinde olmadığı kadar güçlüdür" dedi. Türkiye gazetesinin haberine göre; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı savaş pilotlarının istifalarına ilişkin, "İstifalar ancak 1.5 yıllık mecburi hizmet süresini doldurduktan sonra geçerli olacak" dedi. Yılmaz, TBMM'de bazı gazetecilerle sohbetinde Hava Kuvvetleri'nden istifa eden pilotlarla ilgili soruları cevapladı.

İSTİFALAR ŞUBAT SONUNA KADAR BEKLETİLECEK

Yılmaz, şöyle konuştu: "Öyle pilotların uçup gittiği filan söz konusu değil. İstifa dilekçeleri kural gereği Şubat sonuna kadar bekletilecek. Mecburi hizmetle ilgili yasa da o tarihe kadar onaylanırsa, istifaları hemen yürürlüğe girmez. Bu yasaya göre, 1.5 yıllık mecburi hizmet sürelerini tamamladıktan sonra istifaları geçerli olacak. Hava Kuvvetleri'nde yeterince pilot var. Tarihinde olmadığı kadar güçlüdür Hava Kuvvetlerimiz. Cuma günü de Awacs erken uyarı uçağını teslim alıyoruz. Bu, Hava Kuvvetleri'mizin gücüne güç katacak."

GİDENİ TUTMAYIZ

Bakan Yılmaz, istifaların kabul edilmemesi gibi bir durumun olup olmayacağı sorusuna da, "Hayır. Gideni tutma gibi bir şeyimiz yok" cevabını verdi. "Pilotları tutmak için herhangi bir teşvik edici düzenleme olabilir mi?" şeklindeki soru üzerine ise Yılmaz, "Hizmetin gereği neyse o yapılır" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim