• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Pilot sahipsiz cep telefonunu aprona attı

Pilot sahipsiz cep telefonunu aprona attı
Geçtiğimiz Cuma günü içinde 149 yolcunun bulunduğu BA2945 sefer sayılı British Airways'in Edinburgh Londra Gatwick seferini yapacak uçağı kalkış için bulunduğu park yerinden hareket etti.

Pilot sahipsiz cep telefonunu aprona fırlattı! 

Geçtiğimiz Cuma günü içinde 149 yolcunun bulunduğu BA2945 sefer sayılı British Airways'in Edinburgh Londra Gatwick seferini yapacak uçağı kalkış için bulunduğu park yerinden hareket etti. Bu sırada kabin görevlileri Boeing 737-400 tipi uçakta sahipsiz bir cep telefonu tespit etti. Sahipsiz telefonla ilgili uçağın kokpit ekibi de bilgilendirildi.

Bunun üzerine sahipsiz cep telefonunu pilotlar teslim alarak, kontrol kulesine cep telefonunu kokpit camından teslim etmek için bir araç göndermelerini istedi. Ancak kuleden "geri dönün ve kapıya yanaşan görevliye teslim edin" talimatına alan pilot, talimata sinirlenmesi üzerine kokpit camını açarak telefonu apronla pisti birbirine bağlayan taksi yolunun kenarına telefonu fırlattı ve kalkışa hazır olduğunu söyledi. Edinburgh Kontrol Kulesi pilotun talimatlara uymaması üzerine uçağın havalanmasına izin vermedi ve uçağı park yerine gitmesi talimatı verdi.

Kapıya yanaşan uçaktaki uçuş görevlileri polis tarafından sorguya alınırken ve uçuşa da izin verilmedi. Uçak, bir başka uçuş ekibi tarafından teslim alındıktan sonra sefer 3 saat rötarla gerçekleştirildi. British Airways konuyla ilgili soruşturma başlattı. Pilot hava gösterisi nedeniyle uçağın gecikme yapmasından dolayı bir gecikme daha olmaması için geri dönmeyerek telefonu kokpit camından fırlattığı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim