• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Pilotlar için dil yeterliliği sınavı duyurusu

Pilotlar için dil yeterliliği sınavı duyurusu
Genel Müdürlüğümüzce 20-24 Şubat 2012 tarihlerinde İngilizce dil yeterliliği sınavları yapılacaktır.

Gerekli planlamanın yapılabilmesi için havacılık işletmelerinden, ilk pilotluk lisansını 05 Mart 2008 tarihinden sonra aldığı için dil yeterliliği olmayan pilotların listeleri alınmıştır. İşletmelerin pilot sayıları dikkate alınarak yapılan tahsis sonucunda şirketlere kontenjanları bildirilmiştir.

Uçuş İşletme Başkanlıklarınca ve kontenjan sayısı kadar belirlenecek pilotlar tarafından doldurulan başvuru formlarının en geç 06 Şubat 2012 tarihinde Genel Müdürlüğümüze ulaştırmanız gerekmektedir. Yapılacak değerlendirme sonucunda oluşturulacak sınav randevuları www.shgm.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Başvuru formları uçuş işletme başkanlıklarından temin edilmesi gerekmektedir.

Söz konusu sınavlar Genel Müdürlüğümüz hizmet binası 4ncü katında yapılacaktır. Sınava girecek her bir aday, kendisine tahsis edilecek 1 saatlik zaman diliminde sınava girecektir. Kullanılacak olan dil yeterliliği sınavının bir örneği www.lplus.de/HP/demo1 adresinde yayınlanmış bulunmaktadır.

SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı gereğince, adayların dil yeterliliği sınavına ilk girişlerinde bir eğitim tamamlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak sınavda başarısız olunması halinde, yeniden sınava girebilmek için SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı'nın 11nci maddesi gereğince bekleme süresi ve onaylı bir kurs programını tamamlama zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, aktif olarak uçuş yapan pilotların, sınava ilk girişlerine hazırlanarak başvurmaları büyük önem arz etmektedir.

Ayrıca, 12-16 Eylül 2011 tarihlerinde yapılan sınavların değerlendirilmesi esnasında, adayların önemli bir kısmının sınav sorularına ezberlenmiş cevaplar verdiği tespit edilmiştir. Adayın soruyu dinlemeden cevaba yönelmiş olması, soruyu anlamadığı ve "comprehension" alanında başarısız olduğu şeklinde değerlendirilerek adayın başarısız olmasına neden olmuştur. Sınavın değerlendirilmesinde kullanılan 6 alandan biri olan "comprehension" alanı, adayın dil yeterliliğinin değerlendirilmesinde en çok katkısı olan alan olup, adayların ezberlenmiş cevaplardan kaçınmaları büyük önem arz etmektedir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim