• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Pilotlara radyo dinlettiler

Pilotlara radyo dinlettiler
İstanbul Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile uçaklar arasındaki iletişimi sağlayan telsiz hattına radyo frekansı karışınca pilotlar kısa bir süre radyo dinlemek zorunda kaldı. Müzik yayınını duyan bazı pilotlar kuleye bilgilendirme anonsu yaptı.

FM bandında yayın yapan radyo istasyonları zaman zaman hayati önem taşıyan pilot ve hava trafik kontrolörleri arasındaki iletişim hatlarına da girebiliyor. İstanbul Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bir uçağın pilotu arasında frekansta müzik duyulmasıyla ilgili diyalog geçti. Bir pilotun kontrolöre, "Bulunduğumuz pozisyonda müzik yayını var" diye bilgi verdi.

Bazı radyo frekansları pilot ile kule görevlilerinin görüştüğü frekansa karışarak daha çok pilotlar tarafından duyuluyor. Pilot bu tür bir yayın duyduğu zaman kuleye bildiriyor. Kule görevlisi de önce yayın hakkında pilottan bilgi istiyor. Şayet pilot yayın hakkında bilgi edinemezse bu kez Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan birime konu bildirilerek o yayın Air Band dışına çıkartılıyor ve tespit edilen radyo istasyonuna gereken ceza veriliyor.

Bu tip yayınlar kule görevlileriyle pilotlar arasındaki konuşmalara girerek 'Enterferans' denilen, uçakla kule arasında irtibatın kesilmesine neden olabiliyor. Daha önce yapılan bir araştırmaya göre bir yıl içinde Atatürk Havalimanı'nda yaklaşma ve iniş hattında, Yalova, Beykoz, Samandıra havalimanı arası, Marmara Adası, Çamlıca gibi çeşitli yerlerde 45'den fazla "Enterferans" olayı rapor etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim