• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Pilotlara sıkı kontrol geliyor

Pilotlara sıkı kontrol geliyor
Almanya, pilotaj hatalarının önüne geçmek için; pilotların alkol, uyuşturucu ve sağlık kontrollerinden geçirilmesi için havacılık yasasında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Almanya, hava yollarında insan kaynaklı kazaların azaltılması amacıyla pilotlara alkol, uyuşturucu ve sağlık kontrolü getirilmesi maddesini havacılık kanunlarına ilave etmeye hazırlanıyor.

Yapılacak değişiklikle, Almanya’da pilotlara önceden haber verilmeden uyuşturucu, alkol ve ilaç testi yapılması planlanıyor.

Federal hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Birlik Partisi'nin Ulaştırma Sözcüsü Ulrich Lange; yapılacak değişiklik ve uygulama sayesinde daha güvenli bir havayolu seyahatinin hedeflendiğini söyledi.

Lange, "Pilotaj hatası yüzünden kazalar azalabilir. Bu vesileyle de önemli bir veri bankası oluşur” diyerek yeni uygulamanın diğer ülkelere de örnek olacağını savundu.

Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt ise yaptığı açıklamada, “Eğer bu uygulama zamanında yapılmış olunsaydı, 2015 yılının Mart ayında Alman havayolları Lufthansa’nın yan kuruluşu olan Germanwings uçağı Fransız Alplerine düşmeyebilirdi ve 150 kişi hayatını kaybetmeyebilirdi" diyerek uygulamanın kanunlaşmasını istedi.

Dobrindt, “Dünya çapında uzmanlar, hava yolculuğunda kurumsal güvenliğin sağlanması bakımından bunun olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyor” diye ekledi.

Pilotlar sendikası Cockpit, bütün bir meslek grubunun genel şüphe altında bırakılacağı gerekçesiyle kanunlaştırılmak istenen uygulamaya karşı çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim