• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Pilotlardan "Turkuaz Bisiklet" Projesi

Pilotlardan "Turkuaz Bisiklet" Projesi
Hobilerini spora dönüştüren pilot ve uçak mühendislerinin kurduğu `Turkuaz Bisiklet` grubu, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

PİLOTLARDAN ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ

Hobilerini spora dönüştüren pilot ve uçak mühendislerinin kurduğu `Turkuaz Bisiklet` grubu, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Hayatlarının çoğu gökyüzünde geçen pilotlar, uçuşlarının olmadığı günlerde görme ve işitme engellilerle birlikte tandem (çiftli) bisiklete biniyor. Pilotların kaptanlığında bisiklet kullanan görme engelliler ise hem kendilerini güvende hissediyor hem de hayal ettikleri bir sporu gerçekleştiriyor.

Turkuaz Bisiklet Grubu`nun fikir babası 6 yıldır Türk Hava Yolları`nda kaptan pilotluk yapan Yılmaz Özgentürk. Tenis meraklısı olan ve korta gidip gelirken bisiklet kullanan Özgentürk, 1,5 yıl önce kendi gibi bisiklete meraklı Behçet Uğur Gülen ve Hüseyin Demirtaş ile grup kurmaya karar vermiş. İşitme engelli gençlere tenis antrenörlüğü yapan Özgentürk, birkaç ay önce Görme Özürlüler Derneği(GÖZDER) Başkanı Bülent Kelleci ile tanışmış. Görme engellilerle bisiklet çalışmalarına başlama hikâyesini Özgentürk, `Bülent Bey Cenevre`de katıldığı bir programda bisiklete bindiğini anlattı. Bu bize bir fikir verdi. Bisikletle görme engellileri mutlu edebileceğimizi düşündük. Hemen 13 adet tandem bisiklet siparişi verdik. 2 ay önce de çalışmalara başladık.` sözleriyle anlatıyor.

Bisiklete binmek istiyorum, müsaitsen gelir misin?

Görme engelliler bisiklete binmek istediklerinde grup üyelerini telefonla arıyor. Müsait olan üye Ataköy`deki parkura geliyor ve görme engelli kişiyle bisiklete biniyor. Uçuşu olmadığı günler vaktinin çoğunu GÖZDER`de geçirdiğini anlatan Özgentürk, özürlü insanlara yardım etmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiriyor. Bisiklet binmenin görme özürlüler için uçak kullanmak kadar zor olduğunu anlatan kaptan pilot, `Bisiklete binerken mutluluktan havaya uçuyorlar.` diyor. THY`de uçak mühendisi olarak çalışan Behçet Uğur Gülen de `Görme engelli arkadaşlarımızın bir an olsun yüzünü güldürmek bize mutluluk veriyor.` ifadelerini kullanıyor. Hüseyin Demirtaş`ın en büyük isteği ise grubun büyümesi ve uluslararası yarışma ve organizasyonlara katılmaları.

Bisiklete binen görme engellilerden biri 43 yaşındaki Ahmet Ergin. 1991 yılında görme yetisini kaybeden Ergin, 20 yıldır tüm hayatını evde geçirmiş. Ergin`in hayatı 1 yıl önce GÖZDER`le tanışınca değişmiş. Bisiklete binerken hiç zorlanmadığını söyleyen Ergin komik bir de anısını anlatıyor: `Bisiklete ilk bindiğimde önde pilot arkadaş oturuyordu. `Tedirgin misin?` diye sordu. Ben de `Hayır, değilim çünkü kaptanım bir pilot.` dedim.` 30 yaşındaki görme engelli Levent Açan, tandem bisikletlerle tanışıklığının uzun yıllara dayandığını söylüyor. Arkadaşlarının yardımıyla birçok kez çiftli bisiklete binen Açan, `Arkadaşlarla uygun saati denk getirmek her zaman mümkün olmuyordu. Bu proje sayesinde istediğim zaman bisiklete binebiliyorum. Benim için hem spor hem de keyif verici bir aktivite oldu.` diye konuşuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim