• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Pilotların otopsi işlemleri tamamlandı

Pilotların otopsi işlemleri tamamlandı
Suriye tarafından düşürülen uçağımızda şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Hasan Hüseyin Aksoy'un otopsi işlemleri tamamlandı.

CHP Lidere Kemal Kılıçdaroğlu'nun halka açıklanmasını istediği otopsi raporunu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı.Bakan otopsi raporunun tamamının kamuya kapalı olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 'dan düşürülen Türk jetiyle ilgili açıklama geldi. Yılmaz "Uçağımız 12 milde vuruldu, 8.5 milde düştü. Uçağın kuyruğunu bulduk.Otopsi tamamlandı. Pilotlarda kurşun izi yok. İncelemeler sürüyor" dedi.

Düşürülen Türk jetiyle ilgili açıklama yapan Savunma Bakanı Yılmaz, ''Otopsi tamamlandı, pilotlarda kurşun izi yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Ankarada'ki büyükelçilere verdiği iftar yemeğinde gazatecilerin sorularını yanıtlayan İsmet Yılmaz, şehit pilotlarla ilgili tamamlanan otopsi raporunun kamuoyuyla paylaşılmayacağını belirtti. Yılmaz, "Raporu açıklamamız aileye hem saygısızlık hem de onların mahrumiyetini ihmal etmek anlamına gelir" dedi.

Akdeniz'de düşürülen uçağın kuyruk bölümünün bulunduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, bu parça üzerindeki incelemerin de devam ettiğini kaydetti. İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığı'nın düşürülen uçakla ilgili yaptığı açıklamalarında bir çelişki olmadığını belirterek, "Başta ne dediysek aynı şeyler geçirli" ifadesini kullandı. İsmet Yılmaz, 1 Ağustos'ta yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısı için de, "Ülke için hayırlı olacak, her şey normal seyrinde ilerliyor" dedi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim