• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Pirelli durgunluğa rağmen büyüyor

Pirelli durgunluğa rağmen büyüyor
Pirelli, Avrupa pazarlarında yaşanmakta olan zorlu makro ekonomik senaryo ve daralan talebe rağmen, pazarladarki büyümesi ile 2013 yılının ilk altı ayında cirosunu bir önceki yılın ilk altı ayına göre yüzde 3,6 arttırdı.
Pirelli, Avrupa pazarlarında yaşanmakta olan zorlu makro ekonomik senaryo ve daralan talebe rağmen, gelişmekte olan pazarladarki büyümesi ile 2013 yılının ilk altı ayında cirosunu bir önceki yılın ilk altı ayına göre yüzde 3,6 arttırarak 3 milyar 131 milyon Euro ciro elde etti.
 
Pirelli, 2013 yılının ilk yarıyıla ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2013’ün ilk çeyreğinde Avrupa ekonomisinde yaşanmakta olan zorlu koşullar tüketici segmenti yenileme pazarında yüzde 11’lik bir talep daralmasına yol açtı. İkinci çeyrekteki düzelme sinyalleri ile birlikte tüketici segmentindeki yüzde 3’lük artış ve premium segmentin büyümesini sürdürmesi, 2013’ün ilk altı ayında Avrupa lastik pazarında orijinal ekipman ve yenileme alanlarında yüzde 5’lik bir talep azalmasına yol açtı. Pirelli ise, ikinci çeyrekteki talep artışı ve premium segmentteki büyümesi ile ilk altı ayda büyümesini sürdürdü.
 
Bu büyümede, Pirelli’nin Güney Amerika pazarlarındaki, Çin’deki  ve özellike Nafta bölgesindeki premium alandaki büyümesi önemli rol oynadı. Böylece, Pirelli’nin, Avrupa’da azalan satışlarını diğer coğrafi bölgelerde artan satışlar ile kompanse etmesi, makro ekonomik performansını artırmasını sağladı.  Gelişmekte olan pazarların pozitif dinamikleri ve bu bölgelerdeki premium ve endüstriyel segmenlerdeki büyümesi ile yılın ikinci çeyreğinde cirosunu yüzde 8.8 oranında artıran Pirelli, ilk altı ayda cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 artırmış oldu. Pirelli’nin karlılığı ise ikinci çeyrekte yüzde 12,6 oranında artış gösterdi. 2013 yılının sonunda toplamda 400 milyon Euro yatırım yapmayı planlayan Pirelli, yıl sonunda yaklaşık 6,35 milyar Euro ciro ve 810 milyon Euro faiz ve vergi öncesi kar elde etmeyi hedefliyor.
 
Türk Pirelli 2013 yarıyıl finansal sonuçlarını değerlendiren Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin ise: “İlk altı ayda Avrupa’da devam etmekte olan zorlu koşullara rağmen iç piyasadaki premium segment ve ağır vasıta lastiklerindeki büyümemiz sayesinde  ciromuzda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 2’lik bir artış sağladık. Pirelli olarak premium segmentte yüzde 20 pazar payı ile lider konumdayız ve premiumda ilk altı ayda geçen yıla göre yüzde 15’lik bir büyüme elde ettik. Ağır vasıta lastiklerinde de toplam pazara paralel olarak yüzde 12’lik bir büyüme gerçekleştirdik. 2013 yılında ise ciromuzun yüzde 6 artış ile 1,2 milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim