• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Pirelli, ihracatta liderliğini sürdürdü

Pirelli, ihracatta liderliğini sürdürdü
Premium lastik sektörü lideri Türk Pirelli, Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin açıkladığı 2014 yılı ihracat sıralamasında lastik firmları arasındaki liderliğini sürdürdü.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2014 yılı ihracat rakamlarını açıkladı.  Türk ekonomisinin önemli oyuncularından Pirelli, lastik firmaları içerisinde ilk sırada yer aldı. Otomotiv sektöründe geçtiğimiz yıl yer aldığı sekizinciliği koruyan Türk Pirelli, genel sıralamada ise 32. sırada yer aldı.

TİM’in verilerine göre otomotiv sektöründe sekizinci, lastik sektöründe ise geçtiğimiz yılda da olduğu gibi lider olduklarını ifade eden Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, bu anlamda Türkiye ekonomisine çok önemli bir katkı sağladıklarını ve bundan büyük gurur duyduklarını belirtti.

Üretimin yüzde 60’ı, Türkiye lastik ihracatının yüzde 34’ünü karşılıyor

Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin, Pirelli Grubu’nun en kapsamlı fabrikası olan İzmit Pirelli Fabrikası’nda otomobil, hafif ticari araç, ağır vasıta, motorsporları, kış lastikleri ve Cinturato ailesi gibi yeşil performans olarak adlandırılan çevre dostu lastikleri de dahil olmak üzere 675 çeşit lastik üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Resmi lastik tedarikçisi olunan Formula 1 lastiklerininin yanı sıra Ralli, GrandAm, Ferrari Challenge gibi dünyanın en önemli motorsporları organizasyonlarının lastiklerinin üretimi de İzmit fabrikasında gerçekleştiğine dikkat çeken Ekin, 40.000 adet F1 olmak üzere fabrikadan yılda  280.000 adet motorsporları lastik üretimi ve ihracatı gerçekleştirildiğini söyledi. 2000 kişilik bir istihdam sağlayan İzmit Fabrikası’nda gerçekleştirilen üretimin yüzde 60’lık bölümünün ağırlıklı Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini belirten Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin; “2014 yılında ihracat gelirlerimiz yüzde 2,5 artışla, 682 milyon TL’ye ulaştı. En çok ihracat yaptığımız ülkeler ise sırayla İtalya, Almanya ve İspanya oldu” şeklinde konuştu.

mete_ekin-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim