• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Pirelli’den 35 Milyon Euro’luk yatırım

Pirelli’den 35 Milyon Euro’luk yatırım
1960 yılında kurulan ve günümüzde 1900 kişiye istihdam yaratan tesiste; hafif ticari araç lastikleri, ağır vasıta ve römork lastikleri pazarın talep ettiği bütün ölçü ve koşullara göre üretiliyor.

Uzun yol kullanımından bölgesel kullanıma, off şartlardan kış ve çok amaçlı kullanıma hitap eden ürün gamının en önemli üyesi olan yeni 01 Serisi’nin de üretimi İzmit’te gerçekleştiriliyor. 01 Serisiarttırılmış kilometre performansı, kaplanabilirlik, düzenli aşınma ve geliştirilmiş direksiyon hakimiyeti sağlayan SATT teknolojisiyle geliştirildi ve üretiliyor.

35 Milyon Euro’nun Üzerinde Teknoloji Ve Ar-Ge Yatırımı
 
Tamamı Türk personelden oluşan Türk Pirelli’nin Ar-Ge birimi 2007 yılında kuruldu. Pirelli, lastik sektöründe oransal olarak Ar-Ge çalışmalarına en çok yatırım yapan firma olarak dikkat çekiyor. Cirosunun yaklaşık %3’ünü Ar-Ge çalışmalarına ayıran Türk Pirelli bunun dışında Ar-Ge laboratuarlarına ve lastik test makinelerine yaklaşık 3 milyon TL yatırım yaptı. Marka bu sayede de pazarın değişen şartlarına, tüketici beklenti ve taleplerine en uygun ürünleri geliştiriyor. Yine fabrika içerisinde gerçekleştirilen iç ve dış mekan testleriyle ürünlerin bu ihtiyacı en iyi şekilde karşıladığı test ediliyor.
 
Türk Pirelli 2012 yılı içinde 35 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırım; Tamçelik (AS) yeni nesil otobüs ve kamyon lastikleri için yeni teknoloji üretim hattı, düşük dönme dirençli karışımlar için yeni teknoloji mixing (karışım hazırlama) makineleri, yeni ticari araç lastikleri yarı mamul makine hattının teknolojik iyileşmesi amaçlı yeni makinelerini de kapsıyor. Marka her yıl bu civarda teknolojik yatırım yapıyor.
 
Sosyal Sorumluluk Bilinciyle Hareket Ediyor
 
Sadece gerçekleştirdiği üretimle istihdam yaratmakla kalmayan Türk Pirelli aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek bulunduğu bölgenin gelişimine katkı da sağlıyor. Türk Pirelli’nin bölgede iki okul yatırımı bulunuyor. Bunlardan biri 1968 yılında açılan Türk Pirelli İlkokulu ve diğeri ise 2008 yılında  “Eğitime %100 Destek” kampanyası çerçevesinde açılan İzmit Köseköy Pirelli Lisesi. Sadece her yıl okulların bakım ve onarımını yapmakla kalmayan Türk Pirelli, aynı zamanda kütüphane kurmakta. Bunun yanı sıra Pirelli çalışanları öğrencilere gönüllü olarak ders de veriyor. Ayrıca bölgede Pirelli Ormanı da yer alıyor. Pirelli çalışanlarının kurduğu Pirelli Gönüllüleri topluluğu bölgede diğer okullara da gönüllü olarak eğitimler veriyor. Bunun dışında Türk Pirelli, Kocaeli Görme Engelliler Derneği’nin “1 Fidan 1 Hayat” projesine de destek veriyor.
 
Ağır Vasıta Kış Lastikleri Üreten Tek Tesis
 
İzmit’te bulunan Türk Pirelli tesisi Türkiye’de ağır vasıta kış lastiklerini üreten tek fabrika olma özelliğiyle öne çıkıyor. Yılda bir milyon adet ağır vasıta lastiği üreten Türk Pirelli pazardaki büyümesini hem Avrupa’da hem de iç piyasada sürdürüyor ve üretiminin %60’ını başta Avrupa olmak üzere yurt dışına ihraç ediyor. Pirelli ağır vasıta lastiklerinin de %’60’ı yurt dışına ihraç ediyor.
 
Tesiste hafif ticari araç lastiği ve tam çelik kamyon/otobüs lastikleri iç piyasa koşullarına göre tasarlanıyor. İzmit’te ki Ar-Ge ekibi özelikle ALL Steel lastikler, hafif ticari araç lastikleri, Formula 1 ve yarış lastikleri konusunda önemli bir üs haline gelmiş durumda.
 
Bunun yanı yıra Türk Pirelli’nin İzmit’te fabrikası 2011-2013 yılları arasında Formula 1’in resmi lastik tedarikçisi Pirelli’nin tüm Formula 1 lastikleri üretimini gerçekleştirmesiyle de önem kazanıyor. Sadece Formula 1 lastiklerini üretmekle de kalmayan Türk Pirelli, Pirelli Grubu’nun tüm motorsporları aktivitelerinin de üretimini gerçekleştiriyor olması itibariyle “Şampiyonların Fabrikası” olarak da adlandırılıyor. Marka, teknolojinin en uç noktası olan F1’den elde ettiği bilgi birikimi ve deneyimi normal yol lastiklerine aktarıyor.
 
Pirelli W:01; Ağır Vasıta Kış Lastikleri İle Kışlar Daha Güvenli
 
Pirelli, gündemdeki ağır yük taşıyan araçlarda başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu için, ağır vasıta lastiklerinde sahip olduğu 100 yıllık bilgi birikimi ve deneyimin yansıması olarak öne çıkan ve Türk Pirelli’nin İzmit’teki tesislerinde üretilen 01 Serisi Ağır Vasıta ailesinin üyeleri FW:01 ve TW:01 kış lastiklerini tüketicilerin kullanıma sunuyor. W:01 Serisi yapısında barındırdığı üstün teknolojiyle kış aylarında da yüksek performans ve güvenlik bekleyen ağır vasıta sürücülerinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyor. W:01 Serisi; daha uzun ömür, daha fazla kaplanabilirlik, karlı yüzeyde daha fazla çekiş ve ıslak zeminde daha iyi yol tutuş özellikleri ile dikkat çekiyor.
 
Tüm 01 Serisi lastiklerinde olduğu gibi FW:01 ve TW:01 ağır vasıta kış lastikleri de bünyesinde barındırdığı Pirelli patentli RSR (Rotated Shoulder Rib) teknolojisi ile artırılmış yol tutuş ve lastik blokları arasına optimum miktarda kar toplama özelliğine sahip olmakta ve bu sayede karlı zeminde en iyi şekilde tutunmaktadır. W:01 kış lastikleri +4 derecenin altındaki hava koşullarında M+S lastikleriile karşılaştırıldığında %13 daha iyi direksiyon hakimiyeti sağlarken, karla kaplı yolda %23 daha düşük fren mesafesi sunar ve virajlarda daha iyi yol tutuşu garanti ediyor. 315/80R 22.5, 295/80R 22.5, 315/60R 22.5, 315/70R 22.5, 385/65R22.5, 385/55R 22.5 ve 17,5 inç jantölçülerinde ilk kez Pirelli tarafından pazara sunulan W:01 ağır vasıta kış lastikleri taban desenlerindeki blokların geometrisi ve yüksek dolu/boş oranıyla özellikle şehirlerarası çalışan uzun yol otobüsleri için ideal bir çözüm ortağı olarak öne çıkıyor.
 
W:01 Serisi bünyesinde barındırdığı; kendi kendini temizleme özelliği, çekiş gücünü arttırmak için tasarlanan merdivenli blok duvarı yapısı, ısı üretimini engellemek amacıyla tabanda yüksek miktarda silika içerikli karışımların kullanılmış olması, lastikte düzenli aşınma sağlayarak lastik ömrünü uzatan 3SB (Üç Sandviç Kuşağı) teknolojisi, yol tutuşu güçlendiren DLTC (Çift Katlı Taban Karışımı) katmanı, kaplanabilirlik, topuk ısıl kararlılığı ve dayanıklılığı sağlayan Altıgen Topuk Teli ve paslanmaya karşı dayanıklılık için FRC (Lastikle Bütünleşmiş Kuşak Teli) teknolojisi gibi özelliklerle birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Darbelere karşı dayanıklı ve daha fazla yük kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanan W:01 Serisi’nin yanaklarında, 01 Serisi’ndeki tüm lastiklerin yanaklarında olduğu gibi ECOIMPACT işaretleri yer alıyor. Bu işaretler W:01 kış lastiklerinin; kritik kış koşullarında güvenlik ve kilometre performansı, yüksek kaplanabilirlik, azaltılmış yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyonları, yüksek akustik konforu garanti ettiğini gösteriyor. W:01 ağır vasıta lastiklerinin üretiminde en gelişmiş teknoloji olan SATT teknolojisi kullanılıyor. Bunun dışında yenilikçi kuşak dizaynı dayanıklılık ve güvenilirlik bakımından üstün performans seviyeleri elde etmesine olanak sağlarken konfor ve çevre saygısı ayrıcalıklarını da muhafaza ediyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim