• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Piri Reis Üniversitesi gurur kaynağı oldu

Piri Reis Üniversitesi gurur kaynağı oldu
Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye için Piri Reis Üniversitesi gibi bir yatırımı gerçekleştirmenin büyük gurur olduğunu söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye için Piri Reis Üniversitesi gibi bir yatırımı gerçekleştirmenin büyük gurur olduğunu söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO)’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla kampüsünde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi’ni Türk Deniz Eğitim Vakfı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Türkiye’ye ve Türk denizciliğine en büyük armağanı olarak gördüğünü belirtti. Piri Reis Üniversitesi sayesinde Türkiye ve dünya denizlerinde alanında uzman, yetkin ve yetkili deniz adamları, mühendisleri ve yöneticilerinin Türkiye’yi temsil edeceğini ifade eden Kalkavan, “Kısa süre sonra gerek eğitim modelimiz gerekse teknolojik altyapımız sayesinde üniversitemiz, uluslararası eğitim arenasında denizcilik ve diğer bölümleri ile söz sahibi olacaktır. Yeni kampüsümüz teknolojisi, altyapısı ve eşsiz tasarımının yanısıra çevreci ve yeşil özellikleriyle de diğer üniversitelerden ayrılmaktadır. Üniversitemiz, dünya denizcilik eğitimi uluslararası Marpol/Solas gibi kurallar gereği çevre, deniz kirliliği gibi konulara en üst düzeyde önem veriyor” dedi.

“PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ HEPİMİZİN”

Denizcilik eğitiminin kendileri için apayrı bir yere sahip olduğunu kaydeden Kalkavan, “Öncelikle akademık kadroya çok teşekkür ediyorum, gerçekten çok emek veriyorlar. Piri Reis Üniversitesi gerçekten herkese nasip olacak bir olay değil. Eksiklerimizi birer birer gidererek daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz. Genel anlamda konuşacak olursak, DTO’da esas gayemiz çok sesliliği başarabilmek. Eleştirilere de açığız ama Piri Reis Üniversitesi gibi bir yatırımı gerçekleştirdikten sonra da teşekkürü hakettiğimize inanıyorum. Büyük bir kampüs değil ufak yürüme mesafesinde kampüs oluşturmayı hedefledik. Bu yıl aynı oranlarda kalırsak 900 bin talebe gelecek. Piri Reis Üniversitesi’nde bir devlet okulu gibi daha az ücretle daha fazla öğrenci alabilmeyi hedefliyoruz. Çok düşük ücretlerle çocuklarımızı okutma imkanı sağlayabileceğiz. Yurt konusunu da çok önemsiyoruz. Piri Reis Üniversitesi’nin giderek daha fazla bağış yapılan bir üniversite olmasını istiyoruz. Piri Reis Üniversitesi hepimizin, herhangi bir şahsın üniversitesi değil” diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim