• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Piri Reis Üniversitesi'nde Kariyer Günleri Başladı

Piri Reis Üniversitesi'nde Kariyer Günleri Başladı
Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen 2014 Güz Kariyer Günleri başladı. İlk gün Omikron Crew Management ile Akmar Denizcilik konuk olurken ikinci gün ise PRÜ'nün konukları Arkas Lines ile Finner Ship Management oldu.

Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen “2014 Güz Kariyer Günleri” Omikron Crew Management yetkilileri Kpt. Burak Şermet ve Kpt. Özgür Alemdağ’ın katılımları ile başladı. Konuşmaya Kpt. Burak Şermet, halihazırda 301 geminin Crew Management hizmetini yürüten Yunan Epsilon Hellas şirketinin Türkiye kolu olduklarını ve amaçlarının Türk zabitini uluslararası piyasada söz ve yer sahibi yapmak olduğunu söyleyerek başladı. Daha önce Türkiye’de kurulmuş profesyonel olarak Crew Management hizmeti veren fazla firma olmadığını, kendilerinin bu anlamda öncü olmak istediklerini anlattı. 

Epsilon Hellas’ın kısaca tarihini anlatan Kpt. Burak Şermet, şirketin personel yönetimini sağladığı birçok köklü Yunan armatörü olduğunu, halihazırda gemi üzerinde çalışan 4500 personeli ve birçok ülkede ofislerinin ve eğitim merkezlerinin olduğundan bahsetti.Omikron firmasına eğitim konusunda destek veren MTR firmasının kurucusu Kpt. Özgür Alemdağ, halihazırda 14 farklı Türk firmasına eğitim hizmeti sağladıklarını ve aynı hizmeti Omikron içinde vermeye başlayarak hizmet verdikleri firmalar arasına Yunan firmalarını da katacaklarını iletti. 

Piri Reis Üniversitesinde olduklarında mutluluk duyduklarını söyleyen Kpt. Burak Şermet daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazmi Çeşmeci’nin plaket armağanı ve fotoğraf çekimi ile oturum son buldu. 

Günün ikinci oturumu ise Akmar Denizciliği temsilen Personel Müdürü Özge Ataman ve Teknik Müdür Tarık Gürsoy’un katılımları ile gerçekleşti. Akmar Denizciliğin yıllardan süre gelen geleneksel bir Denizcilik Firması olduğunu, filolarında 6 Kuruyük gemisi olduğundan ve koşullara bağlı olarak filolarını 8 gemiye çıkartmak istediklerinden bahsettiler. Gemilerinin belirli bir çalışma bölgesi olmadığından ve dünyanın her yerine çalıştıklarını söyleyen yetkililer, şirket olarak Stajyer alımını dikkat ettiklerini ve aldıkları stajyerleri ileride kendilerinde çalışan zabitler olarak görmek istediklerini söylediler.

Oturum günün anısına Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özkaynak tarafından yapılan plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kariyer Günlerinde ikinci gün

Piri Reis Üniversitesi  2014 Güz Kariyer Günlerinin II.günü 2 Aralık  2014’de  Arkas Line ve Finner Ship Management’i ağırladı.  I. Oturumda Arkas Line‘ı temsilen Personel Müdürü yardımcısı Recai Bayramoğlu ve Eğitim Departmanı sorumlusu Handenaz Gülşen katıldılar. Recai Bayramoğlu Arkas Holding in kuruluşu ve tarihinden bahsederek denizcilik sektörüne nasıl geçtiklerini anlattı. Deniz Ticaret Filosunun Türkiye’nin en büyük konteyner filosu olduğundan ve gemilerin sefer bölgelerinden bahsettiler.  

Daha sonra Handenaz Gülşen Şirketin stajyer politikasından ve belirleyici kriterlerden bahsetti.  Şirketin yaptığı sınavlardan ve stajyerlere verdiği staj defterleri hakkında bilgi verildikten sonra, öğrencilerin sorularını cevaplayan şirket yetkililerine Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Nazmi Çeşmeci tarafından plâket takdim edilmesiyle oturum sonra erdi.

II. Oturumda Finner Ship Management’i temsilen Personel Müdürü Kpt. Timur Özdemir ve   Gv. Enspektörü Kpt. Berk Mete katıldı. Kpt. Berk Mete filolarında 4 adet kuruyük gemisi bulunduğunu belirttikten sonra gemilerin teknik özellikleri hakkında bilgi verilip daha sonra gemilerin zaman esaslı kirada olduklarını ve dünyanın her bölgesinde çalıştığını, belirli bir sefer bölgesi bulunmadığını belirttiler. 

Kpt. Timur Özdemir Stajyer alımına dikkat ettiklerini ve alacakları stajyerlere ve zabitlere sınav yaptıklarını ve gemilerin durumuna göre her gemide stajyer bulundurmaya özen gösterdiklerini söylediler. Şirket bünyesinde staj yapanların zabitliklerine de yine Finner Ship Management bünyesinde devam ettiklerini anlattılar. Daha sonra soru-cevap şeklinde devam eden oturum, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özkaynak tarafından yapılan plâket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim