• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Piri Reis Üniverstesi tercihte LİDER

Piri Reis Üniverstesi tercihte LİDER
Piri Reis Üniversitesi kuruluşunun üçüncü yılında, imkansızı başararak, yüzde 85 ile ilk üç tercih alan, 168 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında birinciliğe oturdu.

Piri Reis Üniversitesi kuruluşunun üçüncü yılında,  imkansızı başararak, yüzde 85 ile ilk üç tercih alan, 168 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında birinciliğe oturdu.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Piri Reis Üniversitesi Rektörü Osman Kamil Sağ, Öğrencilerin Üniversite tercihleri konusunda YÖK'ün belirlediği kriterler çerçevesinde Piri Reis Üniversitesi'nin başarılı bir performans sergilediğini ifade etti.

 

Prof Dr. Osman Kamil Sağ'ın açıklaması aynen şöyle;

 

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ KURULUŞUNUN 3. YILINDA BAŞARILARINA YENİ BAŞARILAR EKLEYEREK HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

 

Piri Reis Üniversitesi kuruluşunun ilk yılında, 2009/2010 Eğitim Öğretim Yılında  %67 İLK ÜÇ tercih almıştır. (Üniversiteye gelen her üç öğrenciden ikisi yapabilecekleri toplam 30 tercih içinde üniversitemize bilerek, isteyerek ilk üç tercihle seçmişlerdir.)  İLK 3 Tercih; YÖK’ün Üniversiteler için BAŞARI KRİTERLERİNDEN en önemlilerinden birisidir.  Kuruluş Yılımızda %67 İLK ÜÇ Tercih tüm 138 Üniversite arasında 5. (Birinci BOĞAZİÇİ Üniversitesi olmuştur) ;  Vakıf Üniversiteleri arasında SABANCI Üniversitesi ile birlikte BİRİNCİ olmuştur.

 

Piri Reis Üniversitesi kuruluşunun ikinci yılında, 2010/2011 Eğitim Öğretim Yılında %75 İLK ÜÇ tercih almıştır. ( Üniversiteye gelen her dört öğrenciden üçü yapabilecekleri toplam 30 tercih içinde üniversitemizi bilerek, isteyerek ilk üç tercihle seçmişlerdir.) Kuruluşumuzun 2. yılında %75 İLK ÜÇ Tercih;  tüm 152 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında açık ara BİRİNCİ olmuş, büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu değerler ÖSYM Sitesinden alınmıştır.

 

Bu yıl ise, Piri Reis Üniversitesi kuruluşunun 3. yılında, 2011/2012 Eğitim Öğretim Yılında; ilk 2 yılındaki başarılarına daha büyük başarılar ekleyerek, bir imkânsızı gerçekleştirmiş, hedefine emin adımlarla yürümektedir. Bu yıl Üniversitemizi tercih eden 267 Öğrenciden 225 i İLK ÜÇ tercih yapmışlardır. İlk yıl % 67 ile başlayan İLK ÜÇ oranı ; ikinci yıl %75 e ,bu yıl ise %84.5 e çıkmıştır. Diğer Üniversitelerin İLK ÜÇ tercih oranları ÖSYM Sitesinde henüz açıklanmamasına rağmen %84.5 gibi inanılmaz bir oran yine bu yılda Piri Reis Üniversitesine Türkiye’deki tüm 168 Devlet ve Vakıf Üniversitesi arasında çok büyük bir  olasılıkla açık ara BİRİNCİLİK getireceği beklenilmektedir. Yeni kurulmuş bir Üniversite için bu çok büyük bir başarıdır.

 

Bu yıl Piri Reis Üniversitesi, iki fakültesinin üç programına LİSANS Öğrencisi almıştır.

 

Mühendislik Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü( Programı)  Kontenjanı geçen yıla göre % 100 artışla 30 dan 60 a çıkarılmasına rağmen TAMAMEN dolmuştur. Programın  %100 , %50 Burslu ve Ücretli Kontenjanlarının TAVAN ve TABAN puanları aşağıda verilmiştir.

 

%100 Burslu Kontenjan       6 öğrenci     2 İlk 3 tercih    478.488 (Tavan)  -  466.918 (Taban)

% 50  Burslu Kontenjan      12 öğrenci    7 İlk 3 tercih    465.335 (Tavan)  -  387.692 (Taban)

Ücretli Kontenjan                42 öğrenci   35 İlk 3 tercih   380.382 (Tavan)  -  240.434 (Taban)

 

Bu Programın Toplam 60 Öğrencisinin 44 ü İLK ÜÇ Tercih yapmışlardır. İlk Üç Tercih Oranı % 73 dür. Bu yıl, bu çok başarılı programımıza, Vakıf Üniversitesi olmamıza rağmen aynı eğitimi veren Devlet Üniversitelerinden çok sayıda YATAY GEÇİŞ talebi bulunmaktadır. Özellikle Ücretli Kontenjanımızın Taban Puanları çok mütevazı görülmesine rağmen bu doğrultuda Üniversitemizin misyonu çok farklıdır. İddiamız; kontenjanımızı geniş tutarak mesleği severek, isteyerek gelen tüm gençlere eğitim imkânı vermek; mezuniyete kadar verilen eğitimle mütevazı puanlı gençleri daha yüksek puanla öğrenci alan benzer programların mezunlarından “ sektör – üniversite elele”, “ tersaneyi dershane yapmak” sloganları ile daha başarılı kılmak, daha cazip imkânlarla işe yerleştirmektir.

 

Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma  İşletme Mühendisliği Bölümü (Programı) Kontenjanı geçen yıla göre %20 artışla 100 öğrenciden 120 öğrenciye çıkarılmasına rağmen TAMAMEN dolmuştur. Programın %100 , %50 Burslu ve Ücretli Öğrenci Kontenjanları TAVAN ve TABAN Puanları ayrı ayrı aşağıda sunulmuştur.

 

%100 Burslu Kontenjan    12 Öğrenci    8 İlk Üç Tercih  480.318 (Tavan) – 429.565 (Taban)

%50   Burslu Kontenjan    24 Öğrenci   18 İlk Üç Tercih 403.897 (Tavan) – 342.605 (Taban)

Ücretli Kontenjan              84 Öğrenci   82 İlk Üç Tercih 335.888 (Tavan) – 220.297 (Taban)

 

Bu Programın Toplam 120 Öğrencisinin 108 i Üniversitemizi İLK 3 Tercihleri ile seçmişlerdir. İlk Üç Tercih Oranı inanılmaz bir % 90 dır.  Bu Programında özellikle Ücretli Kontenjanı Taban Puanları mütevazı görülmektedir. Bu Üniversitemizin VİZYON ve MİSYONU doğrultusunda bilinçli olarak mütevazı tutulmuştur. Zira Üniversitemiz özellikle şimdiye kadar Devlet Üniversiteleri Denizcilik Programlarına giremeyen, denizcilik fakültelerinden mezun olur olmaz karada iş arayan mezunlar yerine tercihen Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi mezunu, denizi seven, denizde uzun yıllar çalışmak isteyen öğrencileri Türk Denizciliğine kazandırmak için bu doğrultuda bir politika gütmektedir. Bu düşüncede olunmasa,  yine 120 kişilik toplam kontenjanımız 30 ar kişilik 4 benzer programla (İngilizce Eğitim, Türkçe Eğitim, %50 İngilizce Eğitim, İkinci Eğitim vb.. gibi) yine doldurulup, çok daha yüksek taban puanlara erişebilinirdi.

 

Bu şartlarda dahi, Taban ve Tavan puanlarımız diğer benzer çok değerli Denizcilik Eğitimi veren kuruluşların puanları ile karşılaştırılırken, ELMA İLE ARMUTUN toplanılmamasına özen gösterilmelidir. Piri Reis Üniversitesinin ancak %100 Burslu programının taban puanları diğer Devlet, Vakıf ve KKTC Üniversitelerinin ücretsiz programları ile karşılaştırılmalıdır. Devlet, Vakıf ve KKTC Üniversitelerinin ÜCRETLİ Programlarının Taban puanları ise, Piri Reis Üniversitesi Ücretli Programlarının Taban Puanları ile karşılaştırılmalıdır. Piri Reis Üniversitesi Ücretli Kontenjanında mütevazı puanlarla da olsa kontenjanını doldurmuş, gelecek yıl ÖSYM Kataloguna girecek bir taban puanına sahiptir. Eğer örneğin; ücretli eğitim yapan bir Devlet, Vakıf veya KKTC Üniversitesi Denizcilik Programı kontenjanını dolduramamışsa, gelecek yıl ÖSYM Kataloguna girecek bir Taban Puanı yoksa, başarısı Piri Reis Üniversitesine göreceli olarak daha düşük demektir. Tüm Denizcilik Eğitim Kuruluşlarının Taban Puanları belli olduğunda, Denizcilik Sitelerinde mukayeseli tablolar sunacak değerli yazarların bu hususlara zaten dikkat edecekleri varsayılmaktadır.

 

Denizcilik Fakültesi, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümü (Programı) Kontenjanı geçen yıla oranla %20 lik bir artışla 100 öğrenciden 120 Öğrenciye çıkarılmıştır. Bu Programın %100 ve %50 Burslu Kontenjanları tamamen dolmuştur. 84 öğrenci olan Ücretli kontenjanını ise 51 öğrenci tercih etmiştir. Bu rakamın EK KONTENJAN Döneminde artacağı beklenmektedir. Programın %100 ve %50 Burslu kontenjanlarının Tavan ve Taban Puanları ile Ücretli Kontenjanının Tavan ve En Düşük Puanları aşağıda sunulmuştur.

 

%100 Burslu Kontenjan   12 Öğrenci   5 İlk Üç Tercih     464.084 (Tavan) – 429.763(Taban)

%50  Burslu Kontenjan    24 Öğrenci   18 İlk Üç Tercih   416.464 (Tavan) – 304.855 (Taban)

Ücretli Kontenjan            84  Öğrenci   82 İlk Üç Tercih   335.888 (Tavan) – 220.297 ( ……)

 

Bu Programda sadece Ücretli Kontenjanı doldurulamamıştır. 84 Kontenjana 51 Öğrenci yerleşmiştir. Bu kontenjanın dolmayacağı tarafımızdan önceden tahmin edildiği (zira geçen senede kontenjan %20 daha az iken dolmamıştı) , çok kolaylıkla ÖSYM ye 120 yerine 80 kontenjan bildirilip,  tüm Üniversite kontenjanını %100 dolduran çok nadir Vakıf Üniversiteleri arasına kolaylıkla girilip, basında çok olumlu yankı alınabilinirdi. Piri Reis Üniversitesi yukarıda açıklanan vizyon ve misyonu doğrultusunda, tüm mütevazi puanlı, özellikle Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Öğrencilerine, her türlü Denizcilik Üniversite Eğitimi şansını verebilmek için bu yola sapmamıştır.

 

Sonuç olarak; Piri Reis Üniversitesi 2011/2012 Eğitim Öğretim Döneminde, geçen yıl Vakıf Üniversitelerinde ortalama kontenjan doluluk oranının %40 -%50 yi geçmediği bir ortamda 300 kişilik toplam kontenjanının 267 sini doldurarak yaklaşık %90 kontenjan doluluk oranı ile bir vakıf üniversitesi olarak, büyük bir başarıya daha imza atmıştır. Bu %90 kontenjan doluluk oranının %84,5 İLK ÜÇ Tercihle gerçekleştirilmesi, kazanılan bu büyük başarıyı çok daha fazla anlamlandırmakta; başarıya başarı katmaktadır. Piri Reis Üniversitesi ÖSYM Katalogundaki 9 ayrı programının 8 ini doldurmuş, gelecek yıl ÖSYM Kılavuzuna girecek TABAN PUANI yazdırmıştır.   Geçen yıla bakılarak, Tüm Kontenjanını %90- %100 oranında dolduracak Vakıf Üniversitesi sayısının çok az olacağı beklenilmektedir. Piri Reis Üniversitesi gibi, kontenjanlarını misyon ve vizyonu doğrultusunda bilinçli olarak geniş tutan kuruluş aşamasındaki bir vakıf üniversitesi için bu %90 lık kontenjan doluluk oranı büyük bir başarıdır.

 

Piri Reis Üniversitesi sadece öğrencileri ile değil, öğretim kadrosu ile de gümbür gümbür gelmektedir. 2010 yılında resmi olarak YÖK’ e bildirilen SCI vb.. da yayınlanmış yayın sayısı Öğretim Üyesi başına 0.55 dir.  2010 Yılında her iki Öğretim Üyesinden birisi ciddi, bilimsel yayın yapmıştır. Bu rakam, Piri Reis Üniversitesi gibi yeni kurulmuş bir Üniversite için büyük başarı olup, toplam 168 Devlet, Vakıf, KKTC Üniversitesi arasında geçen yıllardaki değerlerle karşılaştırıldığında üst sıralarda yer alacağı beklenilmektedir. Bu yayınlar SCI vb.. yayınlarıdır.  Ticari amaçla düzenlenmiş bir Kongrede aynı yazardan 10 tebliğin kabul edildiği, bir zamanlar yurtdışı ziyaretleri “Çıkartma” şeklinde sitelerde belirtilen, bilimsel değerden uzak yayınlardan çok farklıdır. Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyeleri özenle seçilerek kadroya alınmaktadır. Tümü; derslerini anadili seviyesinde İngilizce verebilecek düzeydedir. Zira Piri Reis Denizcilik Üniversitesinde Eğitim Dili İngilizcedir. Piri Reis Üniversitesinde eğer bir dersin İngilizce verileceği bildirilmişse, o ders İngilizce verilir. Bir kelime dahi Türkçe anlatılması kesinlikle yasaktır. Piri Reis Üniversitesi öğretim üyeleri kardeş kuruluş TÜDEV Eğitim Merkezi ile birlikte çok sayıda ulusal, uluslar arası bilimsel projeye de imza atmakta ve artarak atacaktır. Önümüzdeki yıl Piri Reis Üniversitesi dünyanın yakından tanıdığı, STCW 2010 da Bölüm yazmış çok değerli denizci kökenli Profesörleri de kadrosuna katmaktadır. Yakın bir gelecekte Piri Reis Üniversitesi artık simülatör satın almayacak, simülatör dizayn edip üretecektir. Yine çok yakın bir gelecekte Denizcilik İşletmeciliğinden, Deniz Hukukuna; Denizcilik Tarihinden, Deniz Bilimlerine; Anadolu Denizcilik Liseleri için Denizci Kökenli Öğretmen yetiştirecek Eğitim Fakültesinden, Denizcilik Eğitiminin her yeni alanında Fakülte, Meslek Yüksek Okulu açacak; Yüksek Lisans, Doktora Eğitimleri başlatacak olan Piri Reis Üniversitesi 6000 öğrenci, 400 Öğretim Elemanı kapasitesine çıkacak ve Dünyanın en saygın Denizcilik Üniversiteleri arasında, en saygın yerlerden birisini alacaktır. Zaman zaman Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi sayısı ve kalitesi hakkında sitelerde hiç hak edilmeyen yorumlarda bulunan çok değerli yorumcularımızın, yorumlarından önce Piri Reis Üniversitesi WEB SİTESİNİ dikkatle ziyaret etmeleri rica olunur.

 

Piri Reis Üniversitesinin şu andaki yaklaşık toplam 600 öğrencisi Üniversite için bir MİLAT teşkil edecek 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılını büyük bir heyecanla beklemektedir. Zira bu tarihte Üniversite; IMEAK DTO ve TÜDEV in  çok büyük maddi, manevi fedakarlıkları ile inşa ettirdikleri Dünyada eşi görülmemiş İLK Çevre Duyarlı YEŞİL Denizcilik Üniversitesi Kampüsüne taşınılacaktır. Yeşil Kampüse taşınıldıktan sonra Piri Reis Üniversitesinin başarıları   süratle Türkiyenin sınırlarının dışına çıkacak ve Dünyanın sayılı, en önde gelen, saygın Denizcilik Üniversiteleri arasında yerini çok kısa bir süre içinde alacaktır. Piri Reis Üniversitesi tüm  Öğrencileri, Öğretim Elemanları ve İdari Personeli; tüm aile bireyleri Türkiyeye ve Dünyaya bu eşsiz Denizcilik Eğitim Modelini  çok büyük maddi, manevi fedakarlıklarla kazandıran IMEAK DTO ve TÜDEV’e içten müteşekkirdir. IMEAK DTO ve TÜDEV ; Piri Reis Üniversitesi ile gurur duyacak, maddi ve manevi fedakarlıklarının boşa gitmediğini görmenin sonsuz hazzını yaşayacaktır.

 

Piri Reis Üniversitesi 2011/2012 Eğitim Öğretim Yılında Denizcilik Alanında Eğitim verecek olan tüm diğer Yüksek Eğitim Kuruluşlarına içten başarılar diler, çeşitli diğer YÖK başarı kıstaslarında öne çıkacak diğer çok değerli  Eğitim kurumlarını şimdiden içtenlikle tebrik eder, Türk Denizcilik Eğitiminin Dünyada hak ettiği en saygın yere bir an önce gelebilmesi için tüm Denizcilik Eğitim Kuruluşlarının elele projeler üreterek birlik, beraberlik içinde çalışması gerekliliğini bir kere daha denizcilik kamuoyumuzun değerlendirmesine sunar.

 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim