• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

PKK terörü yüzünden, Costa Crociere Türkiye seferlerini durdurdu!

PKK terörü yüzünden, Costa Crociere Türkiye seferlerini durdurdu!
İtalyan kruvaziyer firması Costa Crociere, son zamanlarda İstanbul'da meydana gelen terörist saldırıların artması ve tansiyonun yükselmesi nedeniyle özellikle İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye seferlerini durdurma kararı aldı.


Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketi Carnival Group bünyesinde yer alan İtalya merkezli Costa Crociere, son zamanlarda İstanbul'da meydana gelen terörist saldırıların artması ve tansiyonun yükselmesi nedeniyle özellikle İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye seferlerini durdurma kararı aldı. 

Costa Crociere'nin aldığı bu karar ile birlikte, İstanbul ve İzmir seferlerini alternatif olarak Yunanistan, İtalya ve Malta ile değiştirdi. 

Deniz Haber Ajansı'na gönderilen açıklamaya göre, İtalyan firmanın yapılan sefer değişiklikleri konusunda şu anda yolcuları bilgilendirildiği ve biletlerini almış olan yolcuların planlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli önlemleri aldığı belirtildi. 

Ayrıca alınan başka bir veride Türkiye seferleri iptal edilen söz konusu gemilerin Costa Neo Classica, Costa Pacifica ve Costa Deliziosa olduğu ifade edildi.

Sefer iptalinin nedeni olarak, PK terör örgütünün bu ayın başlarında İstanbul’daki Amerikan konsolosluğuna yapılan saldırılar ve Türkiye’nin güneydoğusunda güvenlik güçlerine karşı yaptığı saldırılar sonrası ölümlerin gerçekleşmesinden dolayı olduğu belirtildi.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim