• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

PKK'ya malzeme taşıyan 4 TIR yakalandı

PKK'ya malzeme taşıyan 4 TIR yakalandı
Hollanda'dan yola çıkıp Türkiye üzerinden Irak'ın kuzeyine transit geçiş yapmak isteyen 4 TIR'ın terör örgütüne malzeme taşıdığı ortaya çıktı.

PKK TIR'LARI YAKALANDI

Hollanda'dan yola çıkıp Türkiye üzerinden Irak'ın kuzeyine transit geçiş yapmak isteyen 4 TIR'ın terör örgütüne malzeme taşıdığı ortaya çıktı.

Hollanda'dan yola çıkıp Türkiye üzerinden Irak'ın kuzeyine transit geçiş yapmak isteyen 4 TIR'ın terör örgütüne malzeme taşıdığı ortaya çıktı. 3'ü Kapıkule'de, 1'i Habur gümrük sahasında durdurulan TIR'larda terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda örgütsel doküman, tıbbi araç gereç, çok sayıda cep telefonu ve elektronik malzemeler ele geçirildi. Gümrük Müsteşarlığı'ndan alınan bilgiye göre, Edirne Gümrük Muhafaza ekipleri, Kapıkule TIR Gümrük Sahası'na gelen Fevzi G. yönetimindeki 34 GD.... plakalı TIR'da şüphe üzerine arama yaptı. Aramada, 886 adet PKK terör örgütünün sözde bayrağı, 201 adet terör örgütü elebaşısının fotoğraflarının bulunduğu flama, 1.640 adet terör örgütü rozeti, 400 adet Abdullah Öcalan rozeti, 6 adet terör örgütünün takvimi, 562 adet muhtelif marka-modelde tıbbi malzeme ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

Terör örgütüne malzeme taşıyan TIR'larda ayrıca; bin 250 dolar, 370 Euro, 42 siyasi içerikli çoğu terör örgütü elebaşısı tarafından yazılmış kitap, 2 dürbün, profesyonel video kameralar, cep telefonları, sanayi tipi şalterler ve 18 koli içinde muhtelif elektrik malzemeleri tespit edildi.

Operasyonu genişleten ekipler, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda aynı gönderici ve alıcı firmanın malzemelerini taşıyan bir başka TIR'ın da Habur Gümrük Sahası'nda olduğunu belirledi. Bu TIR'da yapılan aramada ise elektronik cihazlar, tıbbi malzemeler, dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları bulundu. Soruşturma sürerken Kapıkule Gümrük Sahası'na gelen Hüseyin A.'nın kullandığı TIR'ın da göndericisi ve alıcısının yine Hollanda'daki S.T. adlı firma olduğu belirlendi. Bu TIR'da da askeri operasyonlarda kullanılan 2 askeri kamuflaj ağı ile 345 kullanılmış cep telefonu ile 747 tıbbi alet ve malzeme ele geçirildi. Mustafa Ş. idaresindeki TIR'da ise aramalar devam ediyor. Gözaltına alınan TIR şoförlerinin sorgulamaları sürüyor.

Bu arada yetkililer, söz konusu 4 TIR'ın da Hollanda'dan yola çıktığını ve malzemelerin bu ülkede bulunan S.T. adlı firma tarafından gönderildiğini, nakliyecilerinin aynı olduğunu, Almanya'dan yükleme yapıldığını, alıcının ise S.T. firmasının Kuzey Irak Duhok bölgesindeki şubesi olduğunu belirlediklerini kaydetti. Yetkililer, ele geçirilen malzemelerin büyük bir ihtimalle Kandil'e ve Mahmur kampına gönderilmesinin planlandığını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim