• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Plajlarda cankurtaran bulundurma uyarısı

Plajlarda cankurtaran bulundurma uyarısı
Türkiye Sualtı Sporları Federeasyonu 3 Yıldız Uluslararası Eğitmeni Ersin Kalfa, plajların cankurtaran bulundurmak zorunda olduğunu söyledi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 3 Yıldız Uluslararası Eğitmeni Ersin Kalfa, plajlarda cankurtaran bulundurma zorunluluğunun olduğunu belirterek, cankurtaran bulundurmayan plajlarda cezai işlemlerin uygulandığını söyledi.

"Cankurtaranı olmayan plajlar kırmızı bayrak asmalı"

Cankurtaran bulundurmayan plajların kırmızı bayrak asmaları gerektiğini kaydeden Kalfa, “Plajlarda can kurtaran bulundurma zorunluluğu vardır. Plajlarımızda çeken akıntı olabiliyor. Can kurtaran bulundurursalar onların rip akıntısı hakkında bilgileri olacaktır. Yardımcı olacaklardır. Cankurtaranlar çok iyi derecede yüzme bilirler. Cankurtarma yönetmeliği yayınlanmıştır. Bütün plajların cankurtaran bulundurma zorunluluğu vardır. Eğer cankurtaranları yoksa kırmızı bayrak asmak mecburiyetindedirler. Cankurtaranları var ise, sarı-kırmızı bayrak asacaklardır” dedi.

"40 cm'lik havuz da olsa cankurtaran bulundurulmalı"

Cankurtaranların hepsinin sarı-kırmızı tişört ve şort giyme mecburiyetleri olduğunu ifade eden Kalfa, “Kendi keyiflerine göre mavi, yeşil ya da farklı bir renk giyemezler bu kanundur. Kırmızı şort, sarı tişört üzerinde ‘Türkiye Cankurtaran’ yazacaktır. Bazıları geliyor bizim havuzumuz 40 cm çocuk havuzu diyor. Onlarda da cankurtaran olmak mecburiyetindedir. Sitelerde dahi, 40 cm’lik havuzda olsa cankurtaran bulundurmak zorundadır. Bulundurmazsa cezası vardır. Kapatılabilir ve daha işleme alınmaz. Termal havuzlarda cankurtaran bulundurmak zorunluluğu vardır. Su hizmetinin verildiği her yerde cankurtaran bulundurulmalıdır. Şezlong hizmeti veren herkes cankurtaran bulundurmak mecburiyetindedir. Cezalar şu anda çok ağırlaştırılıyor” diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim