• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

'Plakaya yazılan cezalar iptal edilsin'

'Plakaya yazılan cezalar iptal edilsin'
Türkiye Şoför ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, plakaya yazılan cezaların kaldırılmasını istedi.

'Plakaya yazılan cezalar iptal edilsin'

Türkiye Şoför ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, plakaya yazılan cezaların kaldırılmasını istedi.

Apaydın, hakim, savcı ve milletvekillerine yazılan cezaların iptal edildiğine işaret ederek, bu yöndeki mahkeme kararının herkese uygulanmasını istedi.
Apaydın, 'plakaya yazılan cezalar iptal ediliyor' haberleri üzerine yaptığı açıklamada, iptal edilecek cezaların vatandaşa yansımayacağını, sadece hakim, savcı ve milletvekillerine ait cezaların iptalinin söz konusu olduğunu belirtti.

Apaydın, "Ama alınan mahkeme kararı plakaya ceza yazılmaması yönünde. Bu karar herkese uygulanmalı. Taksici esnafımıza yazılan cezaların yüzde 80'ini plakaya yazılan cezalar oluşturuyor. Bu haksızlığa bir an evvel son verilmeli." dedi.

"PLAKAYA YAZILAN TÜM CEZALAR İPTAL EDİLMELİ"

Plakaya yazılan cezalara itiraz edip, mahkemeye giden milletvekillerinin, cezalarının iptal edilerek, trafik cezası kesilmemesine ve tutanak tutulması yönünde mahkemenin karar aldığını ifade eden Apaydın, şöyle dedi:

"Hakim, savcı ve milletvekillerimiz için alınan karar aslında tüm vatandaşın ve özellikle şoför esnafının beklediği bir karardır. Mahkeme kararında plakaya ceza yazılmaması ve ceza makbuzunun sürücüye imzalatılması gerektiğini belirtmiştir. Bakın Ankara'da 2009 yılında taksilere yazılan 74 bin 971 cezadan yüzde 80'i bulan 60 bin 40 ceza plakaya yazıldı. Minibüslerde ise 2009'da ise kesilen 41 bin 174 cezanın da yüzde 55'i olan 23 bin 516 ceza plakaya yazılmıştır. Yetkililerimizden, bu uygulamanın durdurularak, yazılan cezaların iptal edilmesini bekliyoruz."

"ŞOFÖR ESNAFI MAĞDUR EDİLİYOR"

Plakaya ceza yazılması sorununu daha evvelde gündeme getirdiklerini belirten Apaydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Alın teriyle evine ekmek parası götürmek için gece gündüz amme hizmeti gören İstanbullu taksici ve minibüsçü esnafımızın zamanında tahsil edilmeyen, 2005-2006 yıllarında gıyabında yazılan ve geçen beş yıllık dönemde sisteme girilmeyen trafik cezalarının, 2010 yılında 3-4 katı gecikme cezası uygulanarak tahsil edilmek istenmesi hiçbir sağduyulu insanın kabul edebileceği bir durum değildir. Daha evvelde bu konuyu gündeme getirdik. Şimdi zamanında tahsil edilmeyen, yani sürücünün bilgisi olmayan gıyabi trafik cezalarına da bir an evvel çözüm bulunmalıdır."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim