• BIST 9550.7
  • Altın 2484.049
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

PlanetSolar gemisini WAGO IPC yönetecek

PlanetSolar gemisini WAGO IPC yönetecek
25 Şubat’ta denize indirilen ve dünyanın en büyük Solar gemisi olma unvanını elinde bulunduran PlanetSolar maceradan ötesini amaçlıyor.

PlanetSolar gemisini WAGO IPC yönetecek

25 Şubat’ta denize indirilen ve dünyanın en büyük Solar gemisi olma unvanını elinde bulunduran PlanetSolar maceradan ötesini amaçlıyor.

Solar uygulama anlamında gelinen en uç uygulamalardan biri olan projenin beyni Raphaël Domjan’nın temel hedefi, Planet Solar ile dünyayı dolaşmak ve farklı limanlarda bu gemiyi gösterime açarak solar teknoloji ile neler yapılabileceğini ispatlamak. 31 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 7,5 metre yüksekliğinde olan gemiyi Yeni Zelanda da Craig Looms dizayn etti. Projenin desteği başta Alman girişimci Immo Ströher olmak üzere farklı sponsorlarca sağlandı. WAGO İsviçre ise projenin sponsorlarından biri olarak, Planet Solar’ın yönetimini sağlayacak kontrol sisteminin dizaynını üstlendi.

Proje kapsamında üç adet IPC kullanıldı. Bunlardan biri geminin kontrolünü diğeri ise enerji sisteminin yönetimini üstlendi. Tüm kullanılan bağlantı ürünleri WAGO’ nun yaylı, düşük enerji kayıplı ve vibrasyona dayanıklı bağlantı şekli ile oluşturuldu. 3 IPC’ den biri 3 akünün ve 10 Drivetek Maximum Power Pick Trackers (MPPT) nin kontrolünü 13 WAGO CAN bus kuplör üzerinden sağlamakta. Bu yüksek teknoloji ürünü DC/DC konvertörler sabit monteli solar panellerden gelen gücün doğru bir şekilde işlenmesini sağlıyor. Geminin tüm enerji yönetimi IPC’ler üzerinden gerçekleştiriliyor. Tüm kontroller ekranlar üzerinden doğrudan yapılabilmekte ve gemi dijital ortamda izlenebildiği gibi tam olarak da kontrol ediliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim