• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

PlayStation ve Xbox'a siber saldırı!

PlayStation ve Xbox'a siber saldırı!
Microsoft'un Xbox Live ve Sony'nin PlayStation ağlarına siber saldırı düzenlendi. Saldırıdan yaklaşık 160 milyon kullanıcı etkilendi.

Microsoft'un Xbox Live ve Sony'nin PlayStation ağlarına siber saldırı düzenlendiği, saldırıdan yaklaşık 160 milyon kullanıcının etkilendiği bildirildi.

Microsoft ve Sony'nin ağlarına Noel bayramında yapılan siber saldırının ardından Xbox'ın internet destek sayfasında servisin "sınırlı" olduğu mesajı çıkarken, PlayStation sayfası kullanıcılarına hizmet veremiyor.

Siber saldırı nedeniyle kullanıcıların bu ağlardaki yeni üyelik oluşturma, oyun oynamak için diğer kullanıcılarla bağlanma ve oyun konsolları yoluyla eğlence kanallarına bağlanma gibi temel servislere erişimde sorunlar yaşadıkları bildirildi.

Microsoft, dün yaptığı açıklamada, Xbox Live'ın bazı temel servislerinin hizmet vermeye başladığını fakat bazı uygulamaların hala çalışmadığını açıkladı. 

Yaklaşık bir ay önce film stüdyosu siber saldırıya uğrayan Sony ise PlayStation ağında hala sorunların devam ettiğini bildirdi. PlayStation'ın Twitter destek sayfasından yapılan açıklamada, "Mühendislerimiz ağ problemlerini çözmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Sabrınız için teşekkürler" denildi.

Saldırıyı hacker grubu Lizard Squad üstlendi. Lizard Squad grubu, ay başından beri siber saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulunuyordu. Grubun bir üyesi, perşembe günü WinBeta adlı internet sitesinde çıkan söyleşisinde, "eğlence olsun" diye ve oyun ağlarının zayıflığını göstermek amacıyla saldırıyı düzenlediklerini belirtti.

Microsoft'un Xbox ağının 48 milyon, PlayStation sisteminin ise 110 milyon abonesi bulunuyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim