• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

PNS Aslat Fırkateyni, Türkiye'ye geliyor

PNS Aslat Fırkateyni, Türkiye'ye geliyor
Pakistan'ın ilk yerli yapım F-22 firkateyni olan "Pakistan Deniz Kuvvetleri Gemisi ASLAT", Türkiye'yi ziyaret edecek.

 

Pakistan'ın ilk yerli yapım F-22 firkateyni olan "Pakistan Deniz Kuvvetleri Gemisi ASLAT", Türkiye'yi ziyaret edecek.
 
Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden alınan bilgide ülkenin ilk yerli fırkateyninin Gölcük Deniz Üssü'ne geleceği, Türk Deniz Kuvvetleri ile çeşitli liman ve deniz tatbikatlarına katılacağı bildirildi.
 
ASLAT'ın; Türk Deniz Kuvvetlerinin ana üssü olan Gölcük Deniz Üssünde geçici dostluk konaklamasının; var olan ikili bağları daha da güçlendireceğini belirten büyükelçilik yetkilileri, "Üst düzey savunma heyetlerinin karşılıklı ziyaretleri, mübadele eğitim programları ve deniz birliklerinin ziyaretleri; Türk-Pakistan savunma ilişkilerinin düzenli bir göstergesidir. Türk firkateyni F-496 TCG Gökova da, 04-08 Mart 2013 tarihlerinde Pakistan Deniz Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen, AMAN-2013 Deniz Tatbikatına katılmıştır. Halen Akdeniz ve Karadeniz'de konuşlandırılan ve Deniz Albay Ahmad Farooq tarafından komuta edilen ASLAT; Kuzey Sudan'da Sudan Limanı'nı, Libya'da Tripoli'yi, Rusya'da Novoroski'yi ziyaret etmiştir ve Suudi Arabistan'da Cidde'yi ziyaret edecektir." açıklamasını yaptı.
 
BU YIL ENVARTERE KATILDI
 
17 Nisan 2013 tarihinde Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterine katılan ASLAT, SWORD sınıfı firkateynlerin dördüncü gemisi. Savaş gemisinin uzunluğu 123 metre, tonajı 3 bin 144 ve 29 deniz mili üzerinde hıza ulaşabiliyor. Pakistan Deniz Kuvvetlerinin satıh muhariplerine dayanak oluşturan gemi, çoklu tehdit ortamlarında, bağımsız olarak ya da bir görev gücünün parçası olarak, çalışma kapasitesine sahip. ASLAT, kapsamlı savunma yetenekleri ile; anti-denizaltı, anti-yüzey ve anti-hava operasyonları için, silah ve sensörlerle donatılan ASLAT, çok işlevli bir fırkateyn. Gemiye; geminin harekat menzilini arttıran anti-denizaltı operasyonları yürütebilecek bir Z9EC-20 helikopteri de yüklenebiliyor.
 
aslat.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim