• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

‘Polaris 10 gemi aldı’ haberi şaşırttı

‘Polaris 10 gemi aldı’ haberi şaşırttı
AFP’nin haberinde adı geçen Polaris Shipping isimli firmanın da Güney Koreli olduğu ortaya çıktı.

 

Denizcilik sektörünün tanınan isimlerinden ve Deniz Ticaret Odası eski Meclis üyesi Levent Akson’a ait olan Polaris Denizcilik Türkiye’de 1987 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.
 
Kendilerini küçük ölçekli bir denizcilik firması’ olarak tanımlayan Akson, kendilerine ait üç tane geminin olduğunu söyledi. Bunların iki tanesinin 8 bin 500, bir tanesinin ise 5 bin ton ton kapasiteli olduğunu anlatan Akson, ayrıca 16 bin tonluk iki geminin de işletmeciliğini yaptıklarını belirtti.
 
Deniz taşımacılığı sektörünün dünya genelinde zor dönemler geçirdiğini kaydeden Akson, bunun en büyük sebebinin ise arz-talep dengesi olduğunu kaydetti. Dünyada sektörün 2003-2008 arasında çok ciddi paralar kazandığının altını çizen Akson, ondan sonra sektöre ciddi bir giriş olduğunu ve dengenin bozulduğunu söyledi.
 
Türkiye’nin de dünya ile benzer sorunlar yaşadığını anlatan Akson, dünya ticareti artmasına rağmen arzdaki fazlalık nedeniyle sektörün sıkıntı içerisinde olduğunu belirtti. 
 
“UMARIM BİR GÜN BİZİM DE OLUR”
 
AFP’nin haberi ile olarak ‘keşke doğru olsaydı’ ifadesini kullanan ve esprili bir şekilde ‘şu anda sandal satın alacak paramız bile yok’
 
diyen Akson, şunları söyledi:
 
“Umarım günün birinde biz de böyle büyük alımlar yaparız ve haber oluruz. Ama maalesef ülkeleri karıştırmışlar. Polaris Kuzey Yıldızı anlamına geldiği için hemen hemen her ülkede bu isimle kurulmuş şirketler var.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim