• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Polonyalı, Türk tasarımı traktörü sevdi

Polonyalı, Türk tasarımı traktörü sevdi
HATTAT Holding, Polonya’da tasarım ödülü kazanan HEMA Traktör’e gelen yoğun talep üzerine bin traktörlük siparişi 5 bin traktöre çıkarmak için anlaşma imzaladı.

Polonyalı, Türk tasarımı traktörü sevdi

HATTAT Holding, Polonya’da tasarım ödülü kazanan HEMA Traktör’e gelen yoğun talep üzerine bin traktörlük siparişi 5 bin traktöre çıkarmak için anlaşma imzaladı.

HEMA Traktör, yüzde 80’ini Türk mühendislerin tasarladığı traktörlerin satışından 350 milyon Euro kazanacak. “Traktörde babayiğiti bulduk sıra otomotivde” diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bir süredir konuşulan THY ile Polonya milli havayolu şirketi LOT arasındaki görüşmeler hakkında da “Temaslar sürüyor, THY, LOT’un yüzde 50’sini alacak” dedi.
 
5 bin adetlik ihracat
 
Son dönemlerdeki çalışmaları değerlendiren Çağlayan, şöyle konuştu: “Hattat Holding HEMA markalı traktörlerden Polonya’ya daha önce bin adet ihraç etti. Yapılan anlaşmayla da 5 bin traktörün daha ihracı konusunda anlaşma sağlandı. Çok kısa sürede büyük gelişmeler kaydedildi. Başbakan’ın yerli otomobil talebinin ve bununla ilgili babayiğit aramasının altında yatan gerçek budur. İşte size babayiğitler, bizim aradığımız bu. Yoksa öbür türlü otomobilin veya traktörün adının ‘Ali, Veli, Ahmet, Mehmet’ olması önemli değil. Oraya takılmayalım.”  Otomotiv sektöründe Türkiye’nin yerlilik oranını daha çok artırmak gerektiğini anlatan Çağlayan şunları söyledi:
 
İthalat 6 milyar dolar
 
 “Bunun yolu da Türk mühendisinin, Türk yatırımcısının, emekçisinin, tasarımcısının ortaklaşa yaptığı yatırımla olacak. HEMA bunu gerçekleştirdi. Şimdi biz traktör alanında elde edilen bu başarıyı otomobil alanında da tesis edelim istiyoruz. Yoksa Türkiye her yıl 6 milyar dolar motor ithalatı yaparak, otomobil sektörünü istediğimiz noktaya getiremeyiz.”
 
THY, yüzde 50’sini alacak
 
THY ile Polonya Hava Yolları LOT arasında görüşmelerin devam ettiğini belirten Çağlayan, “THY’nin LOT’un yüzde 50’sini satın alması şeklinde bir operasyon olacak ama teknik çalışmalar devam ediyor. Umarım bu süreç uzamaz” dedi. THY’nin Avrupa’nın dördüncü büyük hava yolu şirketi olduğunu, yıl sonu itibarıyla da 200’e yakın uçağa sahip olacağını belirten Çağlayan, bundan övünç duyduklarını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim