• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Porsche, Türkiye’ye araç yetiştiremiyor

Porsche, Türkiye’ye araç yetiştiremiyor
Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, son 2 yıldır dünyada en hızlı büyüdüğü pazarlardan biri olan Türkiye’ye araç yetiştiremiyor.

Porsche Türkiye'de rekor kırıyor

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, son 2 yıldır dünyada en hızlı büyüdüğü pazarlardan biri olan Türkiye’ye araç yetiştiremiyor.

Türkiye’de 2008 yılında 154 adet araç satan, 2009’da bu rakamı 247’e, 2010’da ise hızla 390’a çıkaran Porsche, 2011 yılında ise 500 adedi aşıp son 3 yılda satışlarını 3 kattan fazla artırmış olacak. Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, satışlarının yüzde 60’ını oluşturan dizel Cayenne modelinin talebine yetişemediklerini belirterek, “Bugün bu araçtan almak isteyen 6 ay sıra beklemeyi göze alıyor. Geçtiğimiz yıl gibi krizdeki ülkelerden veya merkezden istediğimiz sayıda araç alabilseydik çok rahatlıkla 500 adetlerin üstüne çıkardık” dedi.

Lider olabiliriz

2010 yılında Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde 390 adetlik satışla kişi başına en çok Porsche’nin satıldığı Yunanistan’ı geçerek Polonya’dan sonra yılı ikinci tamamladıklarını hatırlatan Gürsoy, şunları söyledi: “Bu yıl ise Porsche’nin ürün temininde en zorlandığı model Cayenne dizel olduğu için ilk 6 ay sonucunda beklentimizin biraz daha altında satış gerçekleştirerek Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde Polonya ve Ukrayna’nın ardından 3’üncü sıradayız. Yıl sonunda istediğimiz sayıda aracı alabilirsek bölgenin yeni lideri olabiliriz.”

Panamera alternatif

Gürsoy, araç temini konusunda merkezin Türkiye’ye destek için elinden geleni yaptığını ama problemin global boyutta olduğunu hatırlatarak, özellikle dünyada dizel Cayenne talebinin üretim kapasitesinin 20 bin adet üzerinde olmasının büyük sıkıntı yarattığını belirtti. Gürsoy, “Bu ay içinde satışına başlayacağımız Panamera dizel ile Cayenne dizele alternatif yaratacağız. Panemara dizelin toplam satışlarımızın yüzde 25’ini oluşturmasını bekliyoruz. 2012 yılında dizel model sayımızın ikiye çıkmasıyla satışlarımız 500 adedin çok üstene çıkacaktır” dedi.

Hibrid araç hiç satamadık elektrikli Boxster gelecek

PORSCHE Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, ağustos ayı ortasında satışa sunulacak Panamera dizel ve Aralık ayında satışına başlayacakları yeni 911 modelinden başka şu an için başka bir yeniliğin olmadığını belirterek, hibrid Cayenne modelinden ise pahalı olduğu için satamadıklarını söyledi. Gürsoy, şöyle konuştu: “Cayenne Hibrid, hem düşük egzoz emisyonu ile çevreci hem de düşük yakıt ekonomisi ile kullanıcı dostu bir araç. Elektrikli araç konusunda ise biraz daha zamana ihtiyaç var. Ülkemizde hızlı şarj istasyonlarının yaygınlaşması gibi buna parallel geliştirilmesi gereken konular var. Porsche bu konuda sürece yakından takip ediyor ve Boxster modelinin elektrikli versiyonu Boxster E’yi geliştirdiler.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim