• BIST 9548.09
  • Altın 2494.299
  • Dolar 32.5056
  • Euro 34.5387
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Porsche ve Ferrari'ye parça üretiyorlar

Porsche ve Ferrari'ye parça üretiyorlar
Bursa’da, 1976’da babalarının kurduğu 160 metrekarelik atölyede otomotiv yedek parça üretmeye başlayan Ayhan ve Orhan Korgavuş kardeşler, Porsche, Ferrari gibi dünya devlerine parça üretiyor.

Ayhan ve Orhan Korgavuş kardeşler, babalarının Zafer Mahallesi’nde açtığı 160 metrekarelik atölyede 2 elemanla birlikte 1976’da çalışmaya başladı. 1979’da babalarının ani ölümüyle sarsılan 2 kardeş, önce 360, ardından 3 bin metre karelik alana sahip atölyeyi açtı. Son olarak 2004 yılında Kayapa Sanayi Bölgesi’nde 9 bin metrekarelik kapalı alana sahip Ünver Group üretim tesislerini açan 2 kardeş, şimdilerde Porsche, Ferrari, Wolkswagen gibi dünya devi firmalara üretim yapmanın gururunu yaşıyor. 180 kişilik kadrosuyla otomotiv sanayine kauçuk ve slikon hortum, plastik ve metal boru parçaları üreten Ünver Group, kapılarını gazetecilere açtı.

Üretimlerinin yüzde 40’lık bölümünü ihracat olarak yurt dışına gönderdiklerini belirten Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, radyatör hortumları, kalorifer hortumları, turbocharger hava sistem hortumları, hava filtresi hortumları, yakıt sistemi hortumları, metal ve plastik şekillendirilmiş turbo hava boruları ürettiklerini söyledi. Yılda 2 bin ton hamur karışımı yapabilme kapasitesine sahip olduklarını anlatan Korgavuş, yılda 9 milyon adet hortum imal ettiklerini dile getirdi. Halen Peugeot, Ford, Wolkswagen, Ferrari, Porsche gibi dev firmalara yedek parça temin ettiklerini belirten Ayhan Korgavuş, önümüzdeki aylarda dünya devi Volvo’ya da üretim yapmak için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Halen Porsche’nin Carrera turbo modelinin hava hortumlarını ürettiklerini belirten Korgavuş, Carerra modelinin tüm hava hortumlarının dünyada sadece kendilerinin ürettiğini dile getirdi.

Milli tank projesi olan Altay’ın da hava hortumlarını ürettiklerini anlatan Korgavuş şunları kaydetti: "1979 yılında babamızın ani vefatıyla ben 19, kardeşim 17 yaşında işin içinde bulduk kendimizi. 1994’te ilk ihracatımızı Almanya ve Ispanya’ya gerçekleştirdik. Almanya’da fuara kalmıştık ve orada ilk müşterimizi bulmuştuk ve halen ona ürün veriyoruz. Daha çok teknik malzemeleri üretiyoruz. Wolkswagen’e direkt ürün veriyoruz. Ancak kendi markamızı vuramıyoruz. Çünkü dev firmalar, tedarikçi firmaların markalarını basmıyor. Halen 12 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Meksika, Ispanya ve Çin’e ürün göndereceğiz. Tüm dünya Çin’den ithal ederken biz tersine Çin’e üretim yapacağız."

"BABAMIZ MAYA BIRAKTI"

Şirketlerinin kuruluş hikayesini de anlatan Ayhan Korgavuş şunları söyledi: "Rahmetli babamız kalıp, makine üzerinde çalışıyordu. Biz 2 kardeş olarak kauçuğa ağırlık verdik. Sıfırdan başladık işe. Tabi rahmetli babamız bize en azından maya bıraktı. 2 çalışanımız vardı. Yerimiz Zafer Mahallesi’ndeydi. 2 birader ve 2 elamanla yavaş yavaş işe başladık. Çok şeyler yaşadık. Yangınlar atlattık, dolandırıcılığa maruz kaldık. Biz her zaman ayakta durmaya inat ettik. Şu anda çalışanlarımıza sadece değil Türkiye’nin gurur duyduğu bir noktaya geldik. Dev rakiplerle aynı şartlarda aynı şartnameye göre ürün yapabiliyoruz. Hedefimiz, kaliteyi belirleyen firma olarak dünyada bir numara olmayı hedefliyoruz. Çünkü rakiplerimizi de biliyoruz."

"2015’TE YÜZDE 40 BÜYÜME HEDEFLIYORUZ"

Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, 2013 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 12 büyüme sağladıklarını vurguladı. 2015’te yüzde 40 büyüme hedeflediklerini söyleyen Korgavuş, Otokar vasıtasıyla askeriyeye de hizmet verdiklerini dile getirdi. Korgavuş, "Milli tank Altay’ın özel formüle edinmiş hava hortumunu üretiyoruz. Tamamen prosesi Porsche için hazırladığımız içten örgülü hava hortumunu üretiyoruz. Bakıldığında bir şey ifade etmeyebilir. Bunun şartnamesi çok ağır, bunu çözümlemek, formüle etmek, standartlara göre üretmek ciddi bir iş aslında. Neticede Porsche ürün veriyoruz." diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim