• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Port Akdeniz Antalya, araçların mesai saatleri dışındaki ücretlerini ödeyecek

Port Akdeniz Antalya, araçların mesai saatleri dışındaki ücretlerini ödeyecek
Port Akdeniz-Antalya limanında mesai saatleri dışında, resmi tatillerde ve cumartesi- pazar günleri limana giriş-çıkış yapan araçlar için, detayları belirtilen tüm mesai ücretlerinin ihracatçılar adına, Port Akdeniz-Antalya tarafından karşılanmaya devam

Antalya Limanı işleticisi Port Akdeniz, hafta içi 16.30- 08.30 saatleri arasında, resmi tatillerde ve cumartesi-pazar günleri liman sahasına giriş-çıkış yapan araçlar için Antalya Gümrük Müdürlüğü tarafından talep edilen mesai ücretlerini, ihracatçılara destek olmak amacıyla karşılamaya devam edecek.

Port Akdeniz-Antalya'dan yapılan açıklamada, 2016 yılında da ihracatçıları desteklemek adına, mesai saatleri dışında, resmi tatillerde ve cumartesi- pazar günleri limana giriş-çıkış yapan araçlar için, detayları belirtilen tüm mesai ücretlerinin ihracatçılar adına, Port Akdeniz-Antalya tarafından karşılanmaya devam edileceği duyuruldu. Bu kapsamda yararlanacaklar ise konteyner liman dolumu için giriş yapacak tüm araç mesaileri, fabrika ve/veya depolardan giriş yapacak tüm dolu konteyner mesaileri, fabrika ve/veya depolara çıkış yapacak tüm boş konteyner mesaileri.

Bu uygulamanın devamıyla birlikte, konteyner ihracatı yapan firmaların, Gümrük Müdürlüğü'ne herhangi bir mesai ödemek zorunda kalmayacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İhracat maliyetleri düşecek ve 7 gün 24 saat ekstra bir ücret ödemeden yükleme yapabileceklerdir. Böylelikle iç dolumların ve konteyner giriş/çıkışlarının belirli günlere yığılmasının önüne geçilerek, konteyner acentelerinin cumartesi- pazar günleri de dahil olmak üzere 7 gün 24 saat dolum ve konteyner hareketi yapmaları daha da kolaylaştırılmış olacaktır. İç dolum yapılmak üzere mesai harici giriş yapacak firmaların, takozlara, lashing ve kantar ücreti ödemelerinin yapılmış olması gerektiğini önemle hatırlatırız. Tüm mesai maliyetleri Liman İşletmesi tarafından karşılanan ve ihracatçılarımızın ekstra bir mesai bedeli ödemeden yararlanabildiği bu uygulama ile iç dolumlarda ve liman trafiğinde büyük rahatlama sağlanacak, talep edilen vardiyada gerçekleşmeyen dolumlar azalacak ve operasyon hızı artacaktır."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim