• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Portunus ilk vinci TCDD'ye teslim etti

Portunus ilk vinci TCDD'ye teslim etti
Portunus Liman Yedekleri ve Servisleri, TCDD ile N.5 türü gemiden karaya portal vinçlerinin tamamen yenilenmesi için sözleşme imzaladı, yenilenme projesi 2011 yılının sonunda başladı.

Portunus Liman Yedekleri ve Servisleri, TCDD ile N.5 türü gemiden karaya portal vinçlerinin tamamen yenilenmesi için sözleşme imzaladı, Yenilenme projesi 2011 yılının sonunda başladı. Çok kısa bir sürede Portunus ilk gemiden karaya portal vincini tamamlayarak, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) Haziran 2012 tarihinde teslim etti.

İzmir limanının özelleştirilmesinin iptalinden sonra TCDD tesislerini yenileme kararı aldı. Bu esnada, iki yeni konteyner limanı İzmir bölgesinde tasarlandı ve ayrıca APM Terminalleri İzmir bölgesinde yeni bir konteyner terminali açmayı planladıkları açıklamasını yaptı. Hali hazırda bulunan limanlarla ve gelecekte eklenebilecek potansiyel rekabetle yarışabilmek için TCDD geçen yıl gemiden karaya portal vinçlerini yenileyeceğini açıkladı ve Portunus işi aldı.

Portunus Liman Yedekleri& Servisleri Satış Müdür H. Önder Türker "1992 yılında çalışmaya başlayan Portunus başarılarına 20 yıllık tecrübesiyle ulaştı. Söylemeliyim ki hizmetlerimizin her birinden bahsederken son derece gururluyum. Öte yandan ayrıca merkezimizin bulunduğu ülke Türkiye'de son derece iyi durumda portal vinçleri bulunduğu için de son derece mutluyuz." dedi.

Portunus bu projeye 2011 yılının son çeyreğinde başladı ve vincin ruhunu neredeyse değiştirdi. Vinçlerin çelik yapılarının her biri Llyod tarafından özenle kontrol edildikten ve büyük boyutta bir değişim yapılmadıktan sonra vincin gerekli tamritaı yapıldı, ardından operatör kabininden kordunlara, frenlerden tamponlara vinçlerin heryeri gözden geçirildi, tamir edildi yada değiştirildi. Gemiden karaya yeni bir asansör sistemi yerleştirildi. Yaz sıcaklarında 40 derece sıcağı gören izmirde yeni asansör sistemi operatörlerin ve teknisyenlerin hayatlarını daha kolay hale getirecek. Vinçlerde olan eski PLS sistemii tamamen yeni bir sistem ile değiştirildi.
Önder Türker" Bu vincin yapımcısı artık bulunmuyor. BU özel sebepten dolayı vinçte bulunan parçaların aynısını bulmak çok kolay olmadı. Bu sebeple portunus mühendislerine teşekkürlerimizle kendi sistemlerimizi ekleme kararı aldık ve böylece bu vinç dünyada ki en iyi portal vinçlerden biri haline geldi!" diye ekledi.

Portunus yenileme sözleşmesi N.5 türü gemiden karaya portal vinçlerini kapsamakta. Şu an Portunus ikinci vincin yenilenmesine başlamış durumda ve planlanan zamana göre, 2 yıl içinde bütün vinçlerin çalışmaya başlaması bekleniyor. Önder Türker " Yeni vinç alma fiyatları göz önüne alındığında yenileme anlaşmaları belirli bütçeleri olan limanlar için son derece rahatlatıcı sözleşmeler oluyor. Portunus ise Yemen, Gürcistan, Sudan, Tanzanya, Türkiye vb. ülkerlerde tamamladı yenilenme projeleri ile başarısını kanıtlamış bulunmakta. Bunun sonucu olarak yakında yeni sözleşmeler açıklamayı planlıyoruz" dedi.

portunus.20120619114644.jpg

portunus1.20120619114653.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim