• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Portunus, PSA Mersin Limanı'nı yeniledi

Portunus, PSA Mersin Limanı'nı yeniledi
7 adet RTG vinci Portunus tarafından yenilenen PSA Mersin Limanı, çok daha iyi operasyon değerlerine kavuştu.

Portunus, PSA Mersin Limanı'nı yeniledi

7 adet RTG vinci Portunus tarafından yenilenen PSA Mersin Limanı, çok daha iyi operasyon değerlerine kavuştu.

Liman ekipmanlarının performansı, verimli yük elleçleme için büyük önem taşıyor. Diğer liman ekipmanları gibi vinçler de zamanla yıpranıyor, aşınıyor ve bileşenleri zarar görüyor. Bazı vinç komponentleri ise, vincin kullanım kondisyonlarına bağlı olarak yıpranabiliyor. Liman yöneticileri, işletme maliyetlerini aşağıya çekebilmek, liman ekipmanlarında iyileştirmeler yapabilmek ve yeni teknolojik sistemlerle ekipmanlarını donatabilmek amaçlı olarak sahip oldukları ekipmanları yeniliyorlar.

PSA Mersin Limanı 7 RTG vincini yenilemek için Portunus’la işbirliğine gitti. Portunus’un bu vinçleri yenilemesi, sektördeki en son teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri güncel hale getirerek var olan sorunları düzeltmeye yardımcı olmak amacını taşıyordu. Bu revizyon ile daha fazla güvenilirlik ve performans arttırımı sağlayarak işletme maliyetlerinin aşağıya çekilmesine olanak sağlandı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Portunus Satış Müdürü Önder Türker, “Portunus tarafından PSA Mersin Limanı’nda 7 RTG vincinin yenilenmesi ile liman içerisinde vinçlerin konteyner başına birim elleçleme süreleri azaltıldı. Ayrıca verimliliğin arttırılması ile, maliyetlerde önemli bir tasarruf sağlandı” dedi.

‘Portunus’un yetenekli ve tecrübeli teknisyen–mühendis kadrosu, güvenilir ekipmanlar ve gelişmiş kullanım özellikli vinçler elde ederek, işletme içinde toplam verimliliğinin artırılmasında önemli bir rol oynadılar” diyen Türker sözlerine şöyle devam etti:

“RTG’ler, konteyner limanlarından en yaygın olarak kullanılan ekipmanlardan bir tanesidir. Özellikle pahalı arazilerin üzerine kurulmuş olan limanlarda, mevcut alanları daha iyi kullanabilmek ve yoğun istifleme operasyonları yapabilmek için, bu tip vinçler kullanılır. Ancak genellikle 10 yaşına gelmiş olan vinçlerde bu tip revizyon–yenilemeler yapmak, bu makineleri tekrar canlandırmakla eşdeğerdir. İşte bu projede Portunus, PSA Mersin Limanı’na, düşük yatırım maliyeti ile vinçlerini adeta yenileme imkanı sunmuştur.”

Bu tarz modernizasyonların yatırım maliyetlerinin yeni makine alımlarına kıyasla çok düşük olmasının avantajını dile getiren Türker vinçlerin diğer özelliklerini ise şöyle sıraladı: “Yenilenen vinçler düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon salımını sağlamış, doğanın korunmasına da bir anlamda yardımcı olmuştur.”

Kaynak: Hacı Yusuf Özer-Lojistik Ekipmanlar

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim