• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Prag'dan gelen ilk uçak KKTC'ye indi

Prag'dan gelen ilk uçak KKTC'ye indi
Uluslararası ambargolar nedeniyle turizm ve seyahat alanında arzu ettiği hamleleri yapamayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dün ambargoyu bir kez daha deldi. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’dan KKTC’ye ilk uçak indi.

PRAG'DAN KKTC'YE İLK UÇAK İNDİ...

Uluslararası ambargolar nedeniyle turizm ve seyahat alanında arzu ettiği hamleleri yapamayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dün ambargoyu bir kez daha deldi. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’dan KKTC’ye ilk uçak indi.

Prag böylece KKTC’nin 13. destinasyonu oldu... Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’dan KKTC’ye ilk uçak indi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Çek Cumhuriyeti arasında charter uçak seferleri başlatıldı. Dün (3 Ekim 2011) düzenlenen ilk seferle KKTC’ye gelen 271 Çek turisti Başbakan İrsen Küçük, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ve diğer yetkililer karşıladı. KKTC’ye gelen 271 Çek turisti Başbakan İrsen Küçük, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ve diğer yetkililer karşıladı. Prag’dan KKTC’ye gelen ilk charter sefer su gösterisi ile karşılandı, yolculara çiçek verildi. Lapta Belediyesi Halk Dansları ekibi ise gösteriler sundu.

Teşvikler etkili oldu

Bu yıl KKTC’ye, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İran, İtalya, Polonya ve Slovenya’dan çarter seferlerle turist taşınırken bu destinasyonlara Çek Cumhuriyeti de eklendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’dan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, bakanlığın yıllardan beri tur operatörlerine TC kaynaklarından yararlanarak vermekte olduğu teşviklerin Bakanlık tarafından yeniden organize edilip, en fazla üç hafta içerisinde ödenmesi sonucunda yakalanan sinerjiyle bu yıl KKTC turizminde rekorlar kırılmaya devam edeceği bildirildi.

15 farklı destinasyondan charter seferler

İngiltere’nin üç farklı şehrinden havalanan çarter seferlerle bugüne kadar toplam 13 farklı destinasyondan KKTC’ye turist taşınırken, Çek Cumhuriyeti’nin iki farklı şehrinden düzenlenecek çarter seferlerle KKTC’ye turist gelen destinasyon sayısı 15’e çıkıyor. Yaratılan güven duygusuyla yerel acente Akgünler Turizm’in Çek Cumhuriyeti’nden bir tur operatörü ile başlattığı girişim sonucunda bugün KKTC’ye Prag’tan ilk çarter uçak indi. Yıl sonuna, Aralık ayına kadar sürecek seferlere, 11 Ekim’de Brno şehrinden gelecek bir diğer çarter uçağın da eklenmesiyle, Çek Cumhuriyeti’nden KKTC’ye düzenlenecek sefer sayısı haftada ikiye çıkacak.

Charter seferler Türkiye’de 45 dakika bekleyerek gerçekleştiriliyor

Uluslararası ambargolar altında bulunan KKTC’ye Çek Cumhuriyeti’nden turist taşıyacak çarter seferler yasal zorunluluklar nedeniyle Antalya’da 45 dakika duraklamayla gerçekleştiriliyor. Ekim - Aralik 2011 doneminde gerçekleştirilecek seferlerle toplam 2700 kisinin gelmesi beklenirken 2012 yılının Mart-Eylül ayları arasında gerçekleştirilmesi planlanan seferlerle de toplam 7000 kişinin getirilmesi hedefleniyor. Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın kış turizmini canlandırarak turizm sezonunu 12 aya çıkarma çalışmalarının sonucunda başlatılan çarterlere önümüzdeki günlerde yeni destinasyonlar da eklenecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim