• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Prius yeniden doğdu

Prius yeniden doğdu
Dünyanın ilk seri üretim hibrit otomobili olarak 1997 yılında lanse edilen ve 18 yılda 3,5 milyon adedi aşan bir satış başarısına imza atan Toyota Prius'un 4. neslinin dünya prömiyeri Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirildi.

Dış tasarımda Prius daha alçak ve çok daha atletik bir görünüme kavuştu. 2.700 mm ile önceki nesille aynı dingil mesafesine sahip olan yeni Prius’un uzunluğu 60 mm artarak 4.540 mm’ye, genişliği de 15 mm artarak 1.760 mm’ye ulaştı.  Yeni Prius’ta sürücüyü saran ferah bir kokpite yer verilirken, iç mekanda kullanılan yumuşak malzemeler ile de kalite algısı yüksek tutuldu.
Toyota, yeni nesil hibrit sistemle bir yandan sürüş keyfini artırırken diğer yandan ise yakıt tüketimini düşürdü. Daha kompakt boyutlardaki yeni hibrit sistem aynı zamanda daha hafif bir yapıya da sahip. Daha yüksek enerji yoğunluğundaki bataryalar bu sayede aynı ağırlık ve boyutta daha fazla randıman sunabiliyor. Bataryalar gibi elektrik motorlar da daha küçük boyutuna rağmen daha iyi performans sergiliyor. Sadece hibrit sisteme odaklanmakla kalmayan Toyota mühendisleri benzinli motorun verimliliğini de geliştirdi. Prius’un bir önceki neslinde yüzde 38,5 ile oldukça verimli olan benzinli motorunun değeri, Yeni Prius ile birlikte dünyanın en iyi benzinli motor değeri olan yüzde 40’a ulaştı.
Toyota C-HR Konsept 2
Toyota, 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda C-HR Konsept 2’nin dünya prömiyerini de gerçekleştirdi. Toyota’nın crossover modelinin ön gösterimi niteliğini taşıyan C-HR konsept, heyecan uyandıran elmas şeklindeki cesur tasarım dili, tam hibrit sürüş deneyimi ve yeni nesil platform mimarisi ile son derece çarpıcı bir görünüm ortaya koyuyor.
 
Beş kapılı gövdeye sahip dinamik konsept otomobil; etkileyici tasarım, hafif yapı ve dinamizm kavramlarını bünyesinde barındırıyor. Boyutlarıyla B-SUV ile C-SUV crossover olarak konumlandırılan Toyota C-HR Konsept 2, göze çarpan, çevik sürüş özellikleri ve çok yönlü iç mekan ile şehirli yaşamın her anına uyum sağlıyor. C-HR Konsept yüksek yakıt verimliliği ile düşük CO2 salınım değeri de vaad ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim