• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan toprağa verildi

Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan toprağa verildi
İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan için ilk tören İTÜ Taşkışla Binası’nda yapıldı.

Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan toprağa verildi

İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan son yolculuğuna uğurlandı. Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan için ilk tören İTÜ Taşkışla Binası’nda yapıldı.

Törene; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Eski rektör Prof. Dr. Gülsüm Sağlamer, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu başta olmak üzere, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, DTO Başkanı Metin Kalkavan, TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, Prof. Dr. Teoman Özalp, GESAD Başkanı Ziya Gökalp, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa İnsel, denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin yaptığı konuşmada Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’ın bugüne kadar yaptığı çalışmalardan bahsederek, Aldoğan’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’ın en verimli çağında aralarından ayrıldığını belirten Şahin, kendisini hiçbir zaman unutmayacaklarını vurguladı.

Eski rektör Prof. Dr. Gülsüm Sağlamer de konuşmasına Prof. Dr. Aldoğan’ın bugüne kadar yaptıklarından bahsetmeyeceğini, onun çok farklı bir yönünü anlatacağını söyleyerek başladı ve şunları söyledi:

“Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan ile yakın çalışma arkadaşı olduk hep. Her zaman güler yüzlü, kibar ve üzerine aldığı görevleri büyük bir sorumluluk bilinci ile yerine getirdi. En zor görevleri bile hiç şikayet etmeden yerine getirdi. Aramızdan erken ayrıldı, kaybından büyük üzüntü duyuyorum”.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, kendisinin de hocası olan Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’ın kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve kendisine Allah’tan rahmet diledi. Prof. Dr. Ömer Gören ise kısa bir konuşma yaparak, şaşkın olduklarını, bu ani vefat karşısında derin bir üzüntü duyduklarını belirterek, kürsülerinde kendisinden başka kimsenin kalmaması karşısında son derece üzgün olduğunu vurguladı.

TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk de, kendisiyle uzun zaman birlikte çalıştıklarını söyleyerek, her zaman yapıcı, çalışkan ve güler yüzlü olan Prof. Dr. Aldoğan’ın ani vefatı karşısında şaşkın ve çok üzgün olduğunu belirtti. Taşkışla Binası’nda yapılan törenin ardından cenaze Ataköy 5. Kısım Camii’ne götürüldü. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’ın cenazesi Yeni Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’ın hayatı

11 Ağustos 1947 tarihinde Erzincan’da doğan Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, 1964 yılında İTÜ Makina Fakültesi'ne girdi. 1969 Haziran döneminde Gemi İnşaatı Bölümü’nden birincilikle yüksek mühendis olarak mezun olan Prof. Dr. Aldoğan, 1971 yılında Denizcilik Bankası Camialtı Tersanesi’nde yüksek mühendis olarak göreve başladı. 6 ay çalıştıktan sonra 1971 yılının ekim ayında İTÜ Gemi İnşaatı Fakültesi Gemi Hidrodinamiği Kürsüsü’nde asistan olan Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, Şubat 1981’de Alexander Von Humbolt bursu ile Hamburg Üniversitesi’ne bağlı Gemi İnşası Enstitüsü’nde araştırmacı öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Nisan 1982’de bursu Alman Hükümeti tarafından bir yıl daha uzatılan ve “Yavaş Hızdaki Ticaret Gemilerinin Lineer Olmayan Dalga Direnci Teorisi ve Uygulaması” konulu kişisel projesini tamamlayarak, İTÜ'deki görevine dönen Prof. Dr. Aldoğan, 1982 yılında yardımcı doçent, 1983 yılında da doçent oldu.

1988'de profesör olan Ali İhsan Aldoğan, 1992’de Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na atandı. Aldoğan, 1992-1995, 1998-2001, 2001-2004 ve 2008-2011 dönemlerinde dekanlık görevini yürüttü. 60'tan fazla yerli ve yabancı bilimsel makale ve çalışmaların sahibi olan Aldoğan, Gemi Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Türkiye Humboldt Bursiyerleri üyesiydi. Vira Dergisi’nin de yayın kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’a DenizHaber Ajansı olarak Allah’tan rahmet, ailesi ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim