• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Proje listesinde Sabiha Gökçen yer aldı

Proje listesinde Sabiha Gökçen yer aldı
Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu, ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki ‘En İyi İlk 10 Kamu Özel İşbirliği Projesi', tüm gelişmekte olan pazarlarda ise ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Projesi’nden biri olarak seçildi.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nı işleten Limak Yatırım- GMR Group ve Malaysian Airports (MAHB) ortaklığı, Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Infrastructure Journal tarafından; Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu, ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki ‘En İyi İlk 10 Kamu Özel İşbirliği Projesi', tüm gelişmekte olan pazarlarda ise ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Projesi’nden biri olarak seçildi.
 
Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Infrastructure Journal, gelişmekteki olan pazarlarda; başlıca enerji, altyapı, ulaştırma, telekom, sağlık ve eğitim alanlarındaki ‘Kamu ve Özel İşbirliği Projeleri’ni (KOI) değerlendirerek, ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Proje Listesi’ni yayınladı. Dünya finans sektörünün ve uluslararası kuruluşların önde gelen isimleri tarafından yapılan değerlendirmede,  İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın Yap- İşlet- Devret (YİD) Projesi için 2008 yılında bir araya gelen Limak Yatırım- GMR Group ve Malaysian Airports (MAHB) ortaklığı ‘Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki ‘En İyi İlk 10 Kamu Özel İşbirliği Projesi’ arasında ve tüm gelişmekte olan pazarlarda ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Projesi’nden biri olarak seçildi.
 
Dünya genelinde 130 projenin değerlendirildiği ve bu değerlendirme sonunda 40 projenin belirlendiği seçimin yapılma amacının;  “Söz konusu işbirliği ve ortaklıkların, bir motivasyon kaynağı olmasının yanında hükümetler, özel sektör ve sponsor ortaklar arasında katalizör görevi görerek sağladığı sosyal katkı ve önemin altını çizmek” olduğu açıklandı. Nihai hedef ise, sosyal eşitlik anlamında kendi içinde uçurum bulunan ve altyapı yatırımlarının sağladığı faydanın maksimum düzeyde etki ve sosyal değişim yarattığı toplumlarda yaşam kalitesini üst sıralara çıkarmak, olarak belirtildi.
 
Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Infrastructure Journal, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın en iddialı projelerden biri olduğuna kanaat getirerek, ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Listesi’nde Türkiye’den Sabiha Gökçen’e yer verdi. IFC’nin değerlendirmesinde; Sabiha Gökçen’in yeni terminal ve eklerinin hizmete geçtiği 2007 yılından bu yana yolcu rakamlarını hızla artırması, terminalin 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması ve genişletilen havaalanının çevresini yeni bir ticari alana dönüştürmüş olmasını başarı faktörü olarak yer aldı. IFC ayrıca; deprem bölgesinde inşa edilen yeni terminal ve eklerinin sismik etkilere karşı tam donanımlı olduğu havalimanın 2009 ve 2010’da Uluslararası Havalimanları Birliği tarafından dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olarak gösterildiği ve işletim süresi boyunca devlete yapılan kira ödemelerinin şartnameye uygun şekilde yerine getirildiği bilgilerini paylaşarak, bütün bunların seçim sürecinde etkili olduğunu açıkladı. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim