• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Protesto grubu CMA CGM'yi hedef seçti

Protesto grubu CMA CGM'yi hedef seçti
Amerika başlangıçlı protesto grubu UANİ, İran'ın nükleer silahlara olan bağını engellemeyi amaçlayan kampanyaları doğrultusunda, Fransız Denizcilik devi CMA CGM'den "İran'la yapılan iş aktivitelerini sonlandırmasını" istedi.

Protesto grubu CMA CGM'yi hedef seçti

Amerikan başlangıçlı protesto grubu CMA CGM'yi kendilerine hedef seçti. Obama yönetimine bağlı olduğuna inanılan Amerika başlangıçlı protesto grubu UANİ, İran'ın nükleer silahlara olan bağını engellemeyi amaçlayan kampanyaları doğrultusunda, Fransız Denizcilik devi CMA CGM'den "İran'la yapılan iş aktivitelerini sonlandırmasını" istedi.

Beyaz Saray'ın çeşitli alanlarına aday olan insanlar tarafından kurulmuş olan grubun, kendilerine hedef olarak seçtikleri ikinci denizcilik şirketi CMA CGM oldu. American Shipper'a göre geçen sezon UANI Maersk'ten de İranla olan bütün iş aktivitelerin sonlandırılmasını istemişti. Com Pair Data listelerine göre 25 en büyük konteyner taşımacılığı yapan firmadan 21'i İran limanı Bandar Abbas'ı arıyor. UANİ Grubu Lideri Eski Amerikan Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Mark Wallace, grup eski Amerikan Büyükelçileri Pakistan Başkanlık Eşliği Richard Holbrooke ve eski İran Başkanlık eşliği Dennis Ross.

CMA CGM Yönetim Üyesi Jacques Saade ve CMA GCM Amerika İşletmesi Başkanı Frank Baragona'ya gönderilen mektupta, UANI Marsilya merkezli taşıyıcının Amerikan Hükümeti ile olan pahalı anlaşmalarından ve geçtiğimiz on yıl içinde sadece federal kontratlardan kazanalılan 18 milyon dolardan bahsediliyor. UANI aynı zamanda federal hükümete de CMA CGM İran'la olan iş anlaşmalarını kesinceye kadar bütün federal kontratlardan çıkarılmasını ve hali hazırda devam edilen kontratların ücretlerinin ödenmesini yasaklaması gerektiği çağrısı yaptı.

UANI duyurusunda "Uluslararası topluluklar İran'ı illegal olarak devam ettiği nükleer silahlar araştırması yüzünden izole etmeye başlamışken CMA GCM taşıyıcılık firması İran ile aşırı geniş iş planları yapmaktadır ve aktif olarak irana yardım etmektedir. Daha büyük bir sorun ise İran'ın daha önce geçmişte yapmış olduğu gibi CMA CGM denizciliğin gemilerinin kullanılıyor olabileceğidir. İran'dan gelen ve iran'a giden parçalar Birleşmiş Milletler, Amerika ve Avrupa Birliği'nin açıkladığı kurallara aykırıdır. Bu isimsiz ürünler İran'in illegal olarak devam ettiği nükleer silah araştırmasına yardım etmekle kalmamakta ayrıca terörizme sponsorluk etmekte ve İran halkını susturmak için kullanılan demir yumruk yönetimine yardım sağlamaktadır." denildi.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim