• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Proton B Segmenti MPV modeli için çalışıyor

Proton B Segmenti MPV modeli için çalışıyor
Proton Malezya yeni yönetimi (DRB - HICOM) ile başlayan dönemde yeni model geliştirme çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor.
Proton Malezya yeni yönetimi (DRB - HICOM) ile başlayan dönemde yeni model geliştirme çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Proton' un yeni B segmenti sedan ve hatchback modellerinin yanı sıra yine B segmentinde konumlandıracağı bir MPV modeli geliştirilmesi üzerinde çalışmalara başlandı. Böylelikle Proton B segmentinde de biri MPV olmak üzere toplamda 3 farklı modele ulaşmış olacak. Yeni MPV modelinin lansman tarihi ise kesin olmamakla beraber 2015 yılı içerisinde ön görülüyor. Ayrıca dizel motor seçeneği de sunulması planlanıyor.
 
Proton İhracat Departmanı Genel Müdürü Dr. Badrulhisham Bin Mohd. GHAZALI yapmış olduğu basın açıklamasında; ''Global pazarlarda rekabette söz sahibi olmak için geniş bir ürün yelpazesine sahip olmak gerekir. Bu bakımdan özellikle yeni yönetim dönemimiz ile beraber başlamak üzere mevcut çalışmalarımıza hız verdik. MPV modeli C segmentinde olduğu gibi B segmentinde de talep görmeye başladı ve pazar payı artış eğilimi göstermekte. Bu bakımdan yeni MPV modelimizin global pazarlarda beğeni göreceğine inanıyoruz. Global pazarlarda özellikle Avrupa pazarında dizel motora olan eğilim oldukça fazla olduğundan bizlerde yeni B segmenti MPV modelimizde dizel motor seçeneğini alternatif olarak sunmayı planlıyoruz.'' şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim