• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Proton, Türkiye’yi merkez üssü yapacak

Proton, Türkiye’yi merkez üssü yapacak
Proton’un yeni yönetimi (DRB-HICOM) 2013 yılı ve sonrası için Türkiye, Batı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini kapsayan yeni hedeflerini belirledi.

 

Geçtiğimiz günlerde yeni ihracat direktörünü atayan Proton, İhracat Müdürü ve Proton Malezya ekibi olmak üzere geniş bir heyet ile Proton Türkiye yapılanmasını incelemek üzere İstanbul’a geldi. Proton Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Mehmet Babür ile bir araya gelen Proton Malezya ekibi, ihracatta 3 yıl içinde araç satışlarını yıllık bazda 500.000 adedin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
 
Ulubaşlar Holding bünyesinde faaliyet gösteren Ulu Motor-Proton firması 2004 yılından itibaren sürdürdükleri tüm çalışmalarını ve yeni dönem planlarını heyete sundu. Yapılan uzun görüşmelerde, alınan geri dönüşümler ve karşılıklı güven sonucunda markanın Türkiye’deki geleceği üzerine konuşuldu. Türkiye üzerinden ilk olarak Avrupa’ya odaklanmak isteyen Proton Malezya, Türkiye yapılanmasını iyice sağlamlaştırıp buradan Türki Cumhuriyetler, İran, Irak, Suriye gibi komşu ülke pazarlarına yönelik olarak 2013 yılı ve sonrasında Proton Türkiye’yi merkez üs olarak yapılandırmak istediklerini belirtti. Proton Türkiye, 2009 yılından itibaren Kuzey Irak’ta ilk global merkez olarak çalışmalarını halen devam ettiriyor.
 
Yeni modellerin de gündeme alındığı görüşmelerde, Preve – 1.6 CFE Turbo Motor 138hp – C Segmenti Sedan Araç, Exora – 1.6 CFE Turbo Motor 138hp – C Segmenti MPV, Exora – 1.6 CFE Turbo Motor 138hp – Hafif Ticari Araçların 2013 yılı içerisinde Türkiye pazarına sunulacağının bilgisi verildi. 2014 yılı itibariyle Preve Hatchback, Yeni Saga ve Proton’un ilk global küçük otomobilinin Türkiye’ye lanse edilmesi de yine kararlaştırılan planlar arasında yer aldı. Ayrıca yeni Proton modellerinde dizel motor seçeneği sunulması da kararlaştırıldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim