• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Prysmian Group'a çevrecilik ödülü

Prysmian Group'a çevrecilik ödülü
Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, çevreye verdiği önemi her fırsatta vurgulamaya devam ediyor.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından çevreye ve insan sağlığına duyarlı 36 tesisin ödüllendirildiği gecede  Prysmian Group Türkiye de ödüle layık görüldü.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, geçtiğimiz yıl pilot uygulamasını Bursa’da başlatıp bu yıl Türkiye geneline yaydığı ve yaptığı değerlendirme sonucunda aralarında Prysmian Group Türkiye’nin de bulunduğu çevreye duyarlı üretim yapan 36 tesisi, “Çevreci Tesis” ödülüne layık gördü. İstanbul The Four Seasons Bosphorus’ta yapılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı ödül töreninde plaketi Prysmian Group Türkiye adına Fabrika Direktörü Halil Kongur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den aldı.
 
GELECEKL KUŞAKLAR İÇİN...
 
Daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir yaşam için gelecek kuşaklara daha sağlıklı fiziki ve sosyal çevre bırakmak üzere hareket eden Prysmian Group Türkiye, karbon ayak izini azaltmak amacıyla enerji tüketimini kontrol altına almaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bursa’da ilk kurulan ve son teknolojiyle yenilenen arıtma tesislerine sahip Prysmian Group Türkiye, kablo sektöründe ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini alan ilk kurum olarak öne çıkıyor. Aldığı “Çevre Beratı”, “Çevre Teşvik Ödülleri”, ve “Ağaçlandırma Kampanyalarına Katılım” gibi ödül, plaket ve belgeler ile Prysmian Group Türkiye, insan sağlığına ve çevreye verdiği önemi belgeliyor.
 
Emülsiyon atıklarının azaltılmasına yönelik kurulan özel arıtma tesisinin yanı sıra fabrikada oluşan bakır, PR ve PVC gibi atıkları ayrıştıran geri kazanım üniteleri de yine fabrika içerisinde faaliyet gösteriyor. Çevreye duyarlı ekipmanlarla donatılan fabrikada çevreye ve insana zararlı toksik ve korozif gazlar üretmeyen Afumex kablo üretimi de yapılıyor.
 
6 BİN KWH ENERJİ ÜRETİYOR
 
Çevreye karşı duyarlılığını, hayata geçirdiği çeşitli uygulamalarla gösteren Prysmian Group Türkiye, Mudanya’daki fabrikasında 2012 yılında kurulan solar panelleriyle ayda yaklaşık 6000 kWh enerji üretirken, fabrikanın elektrik ihtiyacının bir kısmını bu panellerden karşılıyor. 
 
 
Sektörün öncülerinden Prysmian Group Türkiye, her yıl 5 Haziran haftasında kutlanan Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği eğitim programları ve seminerlerle temiz çevre duyarlılığı yaratmayı ve farkındalığı arttırmayı hedefliyor.
 
Prysmian Group Türkiye, 2012 yılı boyunca sektörde dikkat çeken “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz”, “Türkiye’nin ilk yüksek gerilim denizaltı kablo bağlantı projesi Çanakkale Boğazı 380 kV Denizaltı Kablo Projesi” ve Prysmian Performans Testi ile desteklenen “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...” gibi başarılı projeleri hayata geçirdi. Projeleriyle birçok ilke de imza atan Prysmian Group Türkiye, sektörde gerçekleştirdiği ilklerinin yanı sıra bilinçlendirme kampanyalarıyla da öne çıkıyor.
 
prysmian2.jpg
 
prysmian3.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim