• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

PTT, Avrupa Pulu Yarışması'nda 1. oldu

PTT, Avrupa Pulu Yarışması'nda 1. oldu
Bu yılki Avrupa Pulu yarışmasının sonuçları, dün İstanbul’da düzenlenen PostEurop Genel Kurul akşam yemeğinde açıklandı.

Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop), PTT Genel Müdürlüğü’nün evsahipliğinde düzenlenen Genel Kurulun dün İstanbul’da düzenlenen akşam yemeğinde 2011 Avrupa Pulu Yarışması'nın dereceye girenleri olarak PTT (Türkiye), Magyar Posta (Macaristan) ve PTT Correos (Portekiz)’i açıkladı.

Bu yılki Avrupa Pulu yarışmasının sonuçları, dün İstanbul’da düzenlenen PostEurop Genel Kurul akşam yemeğinde açıklandığı üzere tüm dünya genelinden kayıtlanan 5,576 halk oyu ile yeni bir yüksek katılım rekoru bildirilerek açıklandı. Türkiye Posta İdaresi olarak PTT Genel Müdürlüğü, bu yarışmanın birincilikle kazanını olarak altın ödüle layık görüldü. Sonbaharda ormanı çevrelemek konulu PTT’den kazanan pul, Bülent Ates tarafından dizayn edilmişti.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman TURAL; “İlk defa kazadığımız bu prestijli ödülün anonsu ile birlikte çok memnun olduk. Filatelinin, gelecek nesillere bırakacağımız bir miras olarak Kuruluşumuzun önemli bir parçası olmaya devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Avrupa’nın temel tema olduğu Avrupa pulları, Avrupa Posta İdareleri/işletmecileri tarafından, PostEurop’un çatısı altında basılan özel pullardır. 19. Yılında Birleşmiş Milletler kampanyasıyla birlikte “Orman” konusu etrafında belirlenen yarışmaya “Uluslararası Orman Yılı” için Avrupa genelinden elliyi aşkın işletmeden katılım olmuştur.

Avrupa Pulu yarışmasında ikinciliği Macaristan’ın hazırlamış olduğu pul alırken, üçüncülüğe ise Portekiz pulu layık görülmüştür.

PostEurop Genel Sekreteri Botond Szebeny ise “Avrupa pullarına her geçen yıl ilgi ve pulların popülerliği artmaktadır. Pullar sadece sanatın ötesinde ülkenin kimliğini yansıtmakta, Avrupa’nın ve Avrupa posta endüstrisinin bir kolajını sergilemektedir. PostEurop da cesur bir adım atarak ilk Avrupa pulu koleksiyon albümünü yayımlamıştır.” diye belirtti.

Avrupa Pulu Yarışması'nın Altın Ödül kazananı

1.20111013121934.jpg

Avrupa Pulu Yarışması'nın Gümüş Ödül kazananı

3.20111013122239.jpg

Avrupa Pulu Yarışması'nın Bronz Ödül kazananı

2.20111013122222.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim