• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

PTT kartları "debit kart" özelliği kazandı

PTT kartları "debit kart" özelliği kazandı
DenizBank ve PTT arasındaki işbirliğiyle PTT kartları debit kart özelliği kazandı. Böylece PTT ATM'leri tüm bankaların dahil olduğu ortak ATM ağına katıldı.

Emeklilere maaş ödemelerinde kolaylık

DenizBank ve PTT arasındaki işbirliğiyle PTT kartları debit kart özelliği kazandı. Böylece PTT ATM'leri tüm bankaların dahil olduğu ortak ATM ağına katıldı. PTT ve DenizBank müşterileri iki  kurumun ATM'lerinden ücretsiz yararlanacak. Bu vesileyle düzenlenen kamanyaya katılanları ise daire, ticari araç ve LCD TV gibi hediyeler bekliyor.

DenizBank ve PTT işbirliğiyle ortaya çıkan yeni ürünlerin tanıtımı için Conrad Hotel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural ve DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş katıldı.

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural yaptığı konuşmada, Denizbank ile gerçekleştirdikleri bu proje ile yenilenen PTT Kart ve kredili hesap ürünlerini müşterilerine sunmaya başladıklarını söyledi. Tural, tüm PTT müşterilerinin dünyanın her yerinden dünyanın herhangi bir yerinde PTT kartı ile işlem yapabileceklerini ve kartlarını alışverişlerde kullanabileceklerinin altını çizdi. Diğer bankaların müşterilerinin de PTT Matik’ler üzerinden ATM hizmeti alabileceklerine değinen Tural, PTT ve Denizbank arasındaki bu işbirliğinin mevcut piyasa ortamında iki kuruma çok büyük artı değer katacağını söyledi.

Emekli maaşı ödemelerinin bu kart ile yapılacağını belirten Tural, böylelikle maaş kuyruğundaki yığılmaların önleneceğini söyledi.  Tural, emeklilerin bu ay başvurmaları halinde başvurduklarından 10-15 gün sonra kartı alabileceklerini kaydetti.

İşbirliği birçok avantaj getirecek

PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural, ‘’Bizden kredi kullananlar en ucuz faiz oranından kredi kullanacaklar’’ sözleriyle kamu bankaları arasında en düşük faiz oranı uygulamasının PTT kartında olduğunun altını çizdi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise toplantıda yaptığı konuşmada PTT müşterilerini ilerleyen dönemlerde PTT Bonus Kredi Kartı ve ön ödemeli ürünleri ile de tanıştırarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

Dünyadaki olası krizi değerlendiren Ateş, Türk finans sektöründeki bütün unsurların dünyada olanın tersine ve başarıyla gittiğini bildirdi. Dünya ekonomisinin suyun altına girdiğini dile getiren Ateş, nefesini en iyi tutanın kazanacağını ve Türk ekonomisinin krizden başarılı çıkma yolunda oldukça iyi sonuçlar gösterdiğini dile getirdi.

PTT ve DenizBank müşterilerini bekleyen avantajlar

DenizBank ve PTT'nin yaptığı işbirliğiyle PTT müşterileri artık tüm banka ATM'lerinde kullanılabilecek ortak banka kartı ve ön ödemeli kart ürünlerine sahip olabilecek. PTT müşterileri ayrıca hesaplarında yeterli para olmasa bile PTT Kredili Hesap ile acil nakit ihtiyaçları, için kredi kıllanabilecek. İşbirliği çerçevesinde emekli maaşı ve aylık alanlarla birlikte yaklaşık 4 milyon PTT Kart kullanıcısı, toplam 2 bin 300 adet PTT ve DenizBank ATM'sine kolayca ulaşabilecek. İşbirliğiyle DenizBank müşterileri PTT ATM'lerinden, PTT müşterileri de bin 200 DenizBank ATM'sinden ücretsiz olarak yararlanacak. PTT müşterileri yeni PTT KART'ları ile hem yurtiçinde hem de yurtdışında tüm ATM'lerden para çekebilecek ve aynı zamanda alışveriş yapabilecek. PTT'nin DenizBAnk dışında bu alanda başka bir bankayla işbirliği bulunmuyor.

PTT Kart ve PTT Kredili Hesap (Kredili Mevduat Hesabı) almak isteyen müşteriler başvuru işlemlerini yaklaşık bin 300 PTT merkez ve şubesinden yapabilecek, ayrıca acenteler dahil Türkiye genelindeki toplam 4 bin 243 PTT işyerinden parasal işlem yapabilecek.

osman_tural.jpg

hakan_ates.jpg

genel3.jpg

genel4.jpg

genel.jpg

genel2.jpg

Fotoğraflar: Esra SARIKEÇE - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim