• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

PTT, sınavla 10 müfettiş yardımcısı alacak

PTT, sınavla 10 müfettiş yardımcısı alacak
PTT Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilmek için üzere yazılı ve sözlü sınavla 10 müfettiş yardımcısı alınacak.

PTT, sınavla 10 müfettiş yardımcısı alacak

PTT Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilmek için üzere yazılı ve sözlü sınavla 10 müfettiş yardımcısı alınacak.

Yazılı sınavı kazanan adayların karakter ve yaşam biçimi bakımından müfettişlik mesleğine alınmasına engel durumu olup olmadığını araştıracak. Adayın bu kriterleri taşıyıp taşımadığı, sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılacak inceleme ile belirlenecek.

PTT Genel Müdürlüğü’nün Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Duyurusu Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre PTT Genel Müdürlüğü’nde görevlendirilmek üzere, giriş sınavı ile 10 Müfettiş Yardımcısı alınacak. Yazılı sınav 26-27 Mayıs 2012 tarihinde , PTT Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılacak.

PTT müfettiş yardımcısı sınavına gireceklerin devlet memuru kriterlerine uygun olması, 35 yaşını doldurmaması, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamca kabul edilen yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olması gerekecek.

PTT Genel Müdürlüğü, yazılı sınavı kazanan adayların karakter ve yaşam biçimi bakımından müfettişlik mesleğine alınmasına engel durumu olup olmadığını araştıracak. Adayın bu kriterleri taşıyıp taşımadığı, sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca yapılacak inceleme ile belirlenecek.

Adaylarda, sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek görev yapmaya elverişli olmak, akıl hastalığı ve vücut sakatlığı bulunmaması şartları aranacak. Adayların ÖSYM tarafından 2010 ve 2011 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP40 bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı ilk 150 aday içerisinde bulunacak. 150. aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava katılabilecekler. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim