• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

PTT yaygınlık avantajı ile lojistikte üstünlük sağlayacak

PTT yaygınlık avantajı ile lojistikte üstünlük sağlayacak
PTT'nin 175. Gurur Yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkanı Harun Maden, "PTT’nin yaygınlık gücünü hem e-ticarette hem lojistikte kullanarak, geleceği bunun üzerinde inşa edeceğiz" dedi.

İletişim hizmetleri alanında Türkiye’ye ilkleri getiren PTT'nin, 175. Gurur Yılı kapsamında düzenlenen toplantıda lojistik alanındaki hedeflerini açıklandı. Toplantıda konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Harun Maden, PTT’nin yaygınlık gücünü hem e-ticarette hem lojistikte kullanacaklarının müjdesini vererek, “Posta şirketleri bitmiyor. Posta şirketleri geleceğin en büyük taşıma firmaları olacak” diye konuştu.

Hedefimiz A’dan Z’ye lojistik hizmeti

PTT olarak lojistik üzerine ciddi şekilde yoğunlaştıklarını belirten Maden, geleneksel postanın her geçen gün azaldığını belirtti ve ekledi, “ E-ticaretin yaygınlaşması önümüze çok ciddi, devasa bir potansiyeli getiriyor. Elektronik ticaret yoluyla yapılan alışverişin tüketicilere ulaştırılması kapsamındaki bu potansiyeli A’dan Z’ye bir lojistik hizmeti ile değerlendirmeyi hedefliyoruz.”

Elektronik ticaret aracılığıyla kullanıcılara ulaştırılacak ürünlerin üreticilerden tedarik edilip depolanması ve son kullanıcılara ulaştırılmasının şu anda bütün dünyadaki posta teşkilatlarının da e-ticaret şirketlerinin de üzerinde çalıştığı bir konu olduğunu belirten Maden şöyle devam etti,

“PTT olarak hem express kurye kategorisindeki kullanıcıya ürünün ulaşması konusunda hizmetlerimizi çeşitlendirmeyi hem de A’dan Z’ye lojistik hizmetlerini paket olarak sunarak gerek üreticilere gerek e-ticaret portallarına yerli ve uluslararası hizmet vermek için çalışıyoruz.”

Posta şirketleri bitmiyor, işlevi artıyor

Ticarete ve hizmete dayalı lojistik konularında da çalıştıklarını belirten Maden, en büyük avantajlarının yaygınlıkları olduğunu söyledi. Bugün Türkiye’de herhangi bir nesne Türkiye’nin herhangi bir yerine ulaştırılacaksa ve dağıtımın yaygın ve hızlı olması amaçlanıyorsa PTT’den daha hızlısı ve güçlüsü yok diye konuşan Maden şöyle devam etti, “Biz de PTT’nin bu yaygınlık gücünü hem e-ticarette hem lojistikte kullanarak geleceği bunun üzerinde inşa etmeyi amaçlıyoruz. Posta şirketleri bitmiyor, işlevi artıyor. Posta şirketleri mevcut altyapılarıyla geleceğin en büyük taşıyıcı iletici firmaları olacak. Daha önce haber taşıyorlardı şimdi ürünleri nesneleri taşıyacaklar.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim