• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

PTT'nin kuruluşunun 170'inci yıldönümü

PTT'nin kuruluşunun 170'inci yıldönümü
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT'nin 170. yıldönümü nedeniyle yeni yıldan itibaren PTT kredi kartının vatandaşların hizmetine gireceğini söyledi.

PTT'NİN KURULUŞUNUN 170. YILDÖNÜMÜ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT'nin 170. yıldönümü nedeniyle yeni yıldan itibaren PTT kredi kartının vatandaşların hizmetine gireceğini söyledi.

Yıldırım, "2002 yılında PTT'de 2.7 milyon işlem yapılırken bugün itibariyle 20 milyon işlem yapılıyor" dedi. PTT'nin 170. yıldönümü nedeniyle Rixos Otel'de tören düzenlendi. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Bakanlık müşteşarı ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada PTT'nin her geçen yıl hızla büyüdüğünü dikkat çekerek, PTT'nin Türkiye'de çok önemli bir işe hizmet ettiğini kaydetti. Yıldırım, 'Geleneği olmayanın geleceği olmayacağı'na dikkat çekerek, PTT Türkiye'nin geleceğine hazırlandığını ifade etti. Yıldırım, PTT'nin Türkiye'nin her yerinde
olacağına işaret ederek, "PTT sadece para kazanmak amacıyla bu işi yapmıyor. Bu işi yapan özel sektörlerin gitmediği yerde PTT'nin bayrağı görülecek. Şu ana kadar 4 bin 359 işyerine ulaştık. Bu iş yerlerinin 3'te birinde PTT'den başka yok. 2002 yılında PTT'de 2.7 milyon işlem yapılırken bugün itibariyle 20 milyon işlem yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, PTT'nin 2002 yılında 7 ayrı kuruluşa hizmet ettiğini öne sürerek, şu anda 144 kuruluşa hizmet ettiğini ifade etti. "Hem hizmetlerin sayısını artırdık, hem de kasamızı doldurduk" diyen Bakan Yıldırım, PTT'nin hizmet açısından iyi yerlere geldiğini kaydetti. Yıldırım, "PTT kargoda önemli ölçüde vatandaş arasında memnuniyeti sağlamıştır. PTT bugün borsa işlemlerine de aracılık yapıyor. Yakında PTT'nin kredi kartı da çıkacak. Kredi kartı uygulamasına geçeceğiz. Vatandaşlar PTT'den yeni çağdaş
hizmeti alacak" dedi.

PTT Genel Müdürü Turhal da, 170. kuruluş yıldönümünün kutlandığına dikkat çekerek, 37 bin kişilik camia olarak 170 yıldır milletin hizmetinde olduklarını söyledi. Turhal, PTT'nin 2023 yılına hazırlandığını ifade ederek, "2023'e kadar PTT olarak projelerin bir kısmını ortaya koyduk. 2023'e hazırız" şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakan Yıldırım, başarılı olana PTT çalışanlarının çocuklarına dizüstü bilgisayar hediye etti. Törende bir ara Yıldırım'ın konuşması sırasında elektrikler kesilince Yıldırım bir süre beklemek zorunda kaldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim